Съботната програма на 28-ия кръг в А група предлага два мача. И двата двубоя са от втората шестица, но крият доста неизвестни, което провокира и интереса към тях.

В Дупница Марек посреща Черно море. Дупничани имат шансове да запазят теоретичните си шансове за спасение само при успех над "моряците", но варненци играят за честта си. 

Момчетата на Никола Спасов сигурно са и поизморени след като играха през седмицата мач-реванш от турнира за Купата на България срещу Локомотив Пловдив, спечелен с 3:2 на "Лаута", но едва ли ще подценят мача.

Спасов има доста кадрови проблеми, след като от групата за мача отпаднаха наказаните Бакари и Тодор Паланков, както и контузените Станчев, Райков и Петър Златинов.

Финалът за Купата на България е целта пред Черно море, но и мачът в Дупница едва ли ще бъде подценен.

Тенчо Тенев ще разчита на всичко най-добро в тази среща, а успехът ще се търси, за да се съхранят шансовете за оцеляване.

Читателите и зрителите на Диема Спорт ще могат да определят и "Играч на мача", гласувайки в сайта след 60-ата минута на двубоя, който стартира от 17:30 часа на "Бончук".

Може да проследите мача директно в ефира на Диема Спорт, на Gong Play, на сайта Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио.

Другата среща от 20:00 часа противопоставя тимовете на Локомотив Пловдив и Славия. 

"Смърфовете" имат нов шеф, което ще накара футболистите да се докажат пред него, а другата причина за търсене на успеха е и евентуално увеличаване на разликата с Марек, тъй като пловдивчани имат преднина от 6 точки, която не е чак толкова голяма, тъй като до края на първенството има още мачове. "Черно-белите" имат 23 точки, а Марек е със 17.

Камбуров и Карагерен ще са атакуващата двойка за Локомотив тази вечер, а това ще отвори играта на домакините, които ще търсят успеха, Славия играе само за престиж и самочувствие, но ще видим какво ще предложи тазвечершната среща.

След 60-ата минута на срещата читателите на Gong.bg, както и зрителите на Диема Спорт ще имат възможността да определят и "Играч на мача", гласувайки в сайта. 

Двубоят на стадион "Локомотив" в парк "Лаута" ще може да проследите в ефира на Диема Спорт, на Gong Play, на сайта Gong.bg, както и на честотите на Дарик радио.