Черно море и македонският Брегалница Щип направиха бойко реми 0:0 в седма контрола на "моряците" по време на подготвителния си лагер в Банско. Тимът от "Тича" трябваше да играе срещу отбора на Монтана, но след техния отказ от лагера, в понеделник бе договорен мачът срещу македонците. Това бе трета проверка на Черно море срещу отбор от Македония. Преди това тимът от "Тича" мери сили срещу Шкендия и Хоризонт. В мача за Черно море участие не взеха Бакари и Симеон Райков, които са с контузии.

Отборът на Брегалница е воден от бившия наставник на ЦСКА Гьоре Ивановски.

Първата добра възможност в мача дойде в 4-ата минута и бе пред вратата на Брегалница. Коконов проби добре отляво, центрира в наказателното поле, където топката прехвърли купа от играчи и попадна в необезпокоявания Дос Сантос. Той пое коженото кълбо, но останал сам срещу македонския страж стреля над вратата.

Три минути по-късно Паланков бе изведен от дълбочина и стреля от удобна позиция, но право в тялото на вратаря Гашовски.

В 26-ата минута дойде и първата възможност за Брегалница. Луис се откъсна сам срещу Китанов, който обаче излезе предвидливо и изпревари бразилеца. Няколко минути по-късно Кирил Котев получи травма и трябваше да напусне принудително терена. На негово място се появи Димо Атанасов, което наложи някои размествания в отбраната на „моряците“.

Пет минути след подновяването на играта през второто полувреме дойде и златният шанс за Черно море. Матиас проби отлично по дясното крило и центрира прострелно в малкия пеналт, където Велковски игра нескопосано и прати топката в напречната греда на собствената си врата.

В 69-ата минута в игра се появи конгоанецът Любоя, който е на проби при моряците. Това бе първи мач за нападателя с фланелката на тима от „Тича“

В 71-ата минута играчите на Черно море имаха основателни претенции за дузпа, когато Сашо Александров бе изведен с пас от дълбочина и съборен в наказателното поле. Реферът, който бе далеч от ситуацията не посмя да посочи бялата точка, след което последваха бурни претенции от страна на българския тим. При разправиите потърпевшият Александров получи жълт картон.

До края на мача двата тима не успяха да измислят нищо интересно и логично двубоят приключи без попадения.

ЧЕРНО МОРЕ - БРЕГАЛНИЦА 0:0

Черно море: Китанов, Сашо Александров, Котев (Димо Атанасов), Ж.Атанасов, Станчев, Дос Сантос, Паланков, Матиас, Расим (Живко Петков), Божилов, Коконов

Брегалница: Гашовски, Кочев, Гьоревски, Блажески, Митрев, Здравков, Маркоски, Велковски, Луис, Матич