Черно море победи Славия с 3:1 като гост в мач от 31-я кръг на А група /Втора шестица/. Варненци реализираха две бързи попадения в началото на двубоя и владееха инициативата, а в началото на второто полувреме домакините останаха с човек по-малко. В самия край на мача след многобройни пропуски двата тима си размениха по едно попадение и така Черно море записа успех с 3:1 и вече има 50 точки в актива си на осмото място във временното класиране, колкото има и седмият Левски, който обаче е с мач по-малко. Славия пък е на девета позиция с 40 точки в актива си.

Първото полувреме бе отлично за гостите, които поведоха още в 7-ата минута с попадение на Бакари, който реализира с глава, след хубаво центриране на Себастиан Ернандес в наказателното поле на домакините.

Черно море нанесе втори удар в 14-ата минута, когато при атака стартирала от Иван Коконов, той комбинира чудесно с Бакари и след двойно подаване, Коконов се измъкна от защитата на „белите“ и реализира за 2:0 в полза на варненци.

Славия пък стигна до опасно положение чак в 20-ата минута, когато Янис Карабельов стреля с глава в очертанията на вратата на Чанович, но стражът на гостите се справи.

Футболистите на Черно море имаха още няколко шанса за попадение до края на първото полувреме, като първо Бакари намери топката с глава, след центриране на Бургхард в 25-ата минута, но стреля неточно. Десет минути по-късно Ернандес не успя да засече топката на празна врата от близко разстояние, след удобен пас към него.

„Белите“ опитаха да върнат поне един гол, след първоначалния шок, като най-близо бяха в 28-ата минута, когато Манзоро нацели гредата на вратата, пазена от Чанович, след изстрел от около 35 метра. Пет минути по-късно при ъглов удар за Славия Фонсека центрира, Манзоро отправи хубав удар с глава, но топката мина на косъм от дясната греда на Черно море. В самия край на полувремето Александър Чанович трябваше да показва рефлекс, след шут на Владимир Семерджиев и спаси вратата си от попадение.

През второто полувреме Славия поглеждаше по-често към вратата на гостите, но стигна до гол едва в самия край на двубоя. След множество пропуски чак в 89-ата минута Жереми Манзоро реализира за 1:2 след грешка в защитата на гостите. Само две минути по-късно обаче варненци реализираха ново попадение. Матиа Курьор вкара с прехвърлящ удар за 3:1 в полза на гостите в първата минута на добавеното време и така реши изхода на мача.

Домакините останаха с човек по-малко в 56-ата минута след директен червен катон на вратаря Марио Кирев, който при атака на варненци, спря Бакари с цената на нарушение извън границата на наказателното поле. Бакари бе заменен принудително заради травмата, която получи при сблъсъка, но по-късно стана ясно, че контузията му не е сериозна. Иван Колев пък пусна в игра резервния си вратар Емил Петров на мястото на Мбарга.

Марчин Бургхард блесна с красиво изпълнение в 53-ата минута. Той опита с ножичен удар да изненада Марио Кирев, но не се стигна до по-сериозна опасност за Славия. Домакините имаха силни моменти между 60-ата и 70-ата минута.

Фонсека можеше да реализира в 66-ата, но Чанович спаси вратата си. Само минута по-късно при нова възможност за домакините, Радослав Василев от чисто положение не успя да засече добре топката. В 70-ата последва още един пропуск за Славия. Манзоро стреля към вратата на Черно море, но неточно. Варненци също пропиляха изгодни положения, като в 76-ата минута Марчин Бургхард стреля от дистанция, но Емил Петров показа отличен рефлекс.

Вилиян Бижев пък пусна добре към Ернандес в 85-ата минута, но той от чиста позиция би право в тялото на вратаря. Секунди преди единствения гол за „белите“ пък Манзоро намери Фонсека, който обаче бе блокиран от защитник. В крайна сметка Черно море записа успех като гост с 3:1 над Славия в 31-я кръг на А група.