Отборът на Черно море победи новака в А група Хасково с 3:2 в поредната си проверка, която е част от лятната подготовка на тима преди началото на новия сезон. Двубоят се игра на стадион „Св. Петър“ в Банско.

Отборът на Черно море започна по-настоятелно мача, като в 21-ата минута Матиас овладя в центъра на терена и изведе отлично Божилов, но последният се оказа в тънка засада и не успя да стреля към вратата. Две минути по-късно, Хасково също имаше добра възможност. След остро центриране отдясно Живко Атанасов изби топката, тя попадна в Узунов на границата на наказателното поле, който стреля силно по земята, но изстрелът му премина покрай страничния стълб.

Резултатът в срещата бе открит в 31-ата минута. След поредната атака за Черно море отдясно, Матиас центрирал прецизно в наказателното поле, Данчев увисна и позволи на Божилов да стреля точно с глава от 3-4 метра.

Три минути по-късно Паланков стреля много опасно след триково изпълнение на фаул, но топката преминава встрани от вратата.  

В 38-ата минута резултатът стана 2:0 в полза на Черно море. След отличен пробив отляво на Божилов, топката бе центрирана на главата на Коконов, който с лекота се разписа от близко разстояние във вратата на Данчев.  

На почивката в състава на Хасково бяха извършени множество промени, докато Черно море продължи в титулярния си състав.

Още в началото на втората част Деян Божилов реализира втория си гол в мача, с който направи резултата класически. Попадението отново бе с глава, след като Божилов засече отлично центриране отдясно.

Хасково успя да вкара гол в 62-ата минута чрез Джихад Кямил. След контра атака на новаците в А група, с много силен удар от границата на наказателното поле Кямил реализира в долния десен ъгъл на Китанов.

Хасковлии успяха да реализират и втори гол чрез Недялков Хубенов от дузпа в 74-ата минута. Защитниците на Черно море се забавиха да изчистят една топка. Китанов фаулира нападател на Хасково и получи жълт картон, а от бялата точка Хубенов вкара за 2:3.

ЧЕРНО МОРЕ – ХАСКОВО 3:2

Китанов, Александров, Котев /к/, Ж. Атанасов, Венков, Дос Сантос, Паланков, Матиас, Димо Атанасов, Божилов, Коконов (Костадинов, Дани Георгиев, Станчев, Райков, Живко Петков)

Хасково: Емил Данчев, Мичев, Керлев, Пейсин, Крумов, Райнов, Димов, Лозев, узунов, Дончо Атанасов, Емил Ангелов (Боян Пейков, Васко Велев, Хубенов, Хусейнов, Кръстев, Кямил, Коруджиев, Педро Еуженио).