Черно море приключи първия етап от зимната си подготовка с учебна игра на стадион "Младост". По традиция наставникът Никола Спасов раздели играчите си в два отбора – зелени и сини, като първите победиха с 4:1

След спокойни първи минути и няколко пропуска пред двете врати, в 31-ата минута Коконов откри резултата, като се възползва от неразбирателство в отбраната на съперника в синьо.

В началото на втората част отново той и Паланков направиха преднината на зелените класическа. След отличен самоястоятелен пробив Стенио върна едно попадение за сините, но в последната минута Матиас Курьор оформи крайното 4:1.

В проверката се включиха и шестима юноши от дублиращия тим на клуба, а заради различни проблеми участие не взеха Петър Златинов, Марчин Буркхардт, Бакари, Даниел Георгиев и Георги Китанов.

След края на учебната игра Никола Спасов заяви че е доволен от старанието на всички играчи и от свършената работа през първата част от зимната подготовка. Утре рано сутринта с група от 23-ма играчи “моряците” заминават с клубния автобус за Истанбул.

От там със самолет ще продължат за Анталия, където ще се проведе втората част от заниманията през паузата в шампионата. В южната ни съседка варненци ще изиграят 3 контроли с грузинския “Колхети”, румънския “Пандури” и словенския “Домжале”.

Зелени": Илия Николов, Стефан Станчев, Кирил Котев, Михаил Венков, Стенио дос Сантос, Тодор Паланков,Симеон Райков, Марк Клок, Матиас Курьор, Живко Петков,Иван Коконов;

"Сини": Александър Чанович, Слави Сталев, Тони Стоичков, Живко Атанасов, Бекир Расим, Георги Божилов, Вилиан Бижев, Емил Илиев,Илиян Неделчев, Георги Гушлев и Даниел Димитров.