Черно море записа трета поредна победа на турнира Балчик къп. В последния си мач от групата "моряците" разбиха с 4:0 отбора на Интер Плачидол, който участва в Североизточната В група. 

Треньорът Никола Спасов заложи на два различни състава през двете полувремена, като след почивката играха голяма част от футболистите, които най-вероятно ще започнат срещу Славия в първия пролетен кръг.

Иван Маркович откри в 31-ата минута след вдигане отдясно на Васев. Седем минути по-късно Райков изведе Йосков сам срещу вратаря, но ударът на нападателя бе избит. В 45-ата минута от добра позиция Йосков изпрати топката с глава в аут.

Както е известно, Черно море си осигури първото място в групата и днес Никола Спасов пусна резервите, като от основите играчи на терена бе само Райков. В центъра на защитата отново излязоха Живко Петков и юношата Емил Янчев.

През второто полувреме Спасов разчита на нов състав, в който са титулярите. Липсва само Китанов, а на вратата пази юношата Иван Дюлгеров.

В началото на второто полувреме Бакари пропусна, но в 62-ата минута след центриране от корнер Матиас Курьор свали топката с глава към Паланков и той направи 2:0. Веднага след това изстрел на Бакари от дъгата на наказателното поле срещна страничната греда. 
В 67-ата минута Матиас пресече върната с гърди топка към вратаря на Интер и с едно я вкара за 3:0, а две минути след това се разписа за втори път и оформи крайния резултат.

Съставите на Черно море:
Първо полувреме:
Чанович, Костадинов, Янчев, Петков, Неделчев, Касабов, Вълчанов, Маркович, Васев, Йосков, Райков.

Второ полувреме: Дюлгеров, Георгиев, Паланков, Николов, Венков, Клок, Стенио, Илиев, Матиас, Бакари, Романов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS