Отборът на Черно море победи с 2:0 Марек в мач от втората шестица на 28-ия кръг в А група. Двубоят се игра на стадион „Бончук“ в Дупница, с главен рефер Георги Димитров. Попаденията за гостите от Варна реализираха Иван Коконов и Вилиян Бижев.

Марек също имаше своите добри възможности, като при 1:0 уцелиха и гредата чрез Илиян Гаров, но така и не успяха да се възползват от шансовете си. Поражението бе четвърто поредно за домакините в битката им за оцеляването.

През първото полувреме двата тима създадоха няколко добри положения пред двете врати, но отбелязаха само едно попадение. Голът, който реализира Иван Коконов, дойде в 29-ата минута на срещата.  Живко Петков спечели едно единоборство в центъра на терена, 23-годишното крило на „моряците“ пое топката, надбяга Мартин Кавдански и с точен изстрел прати топката първо в напречната греда, а след това тя влезе в мрежата за 1:0. Това бе шестият гол за Иван Коконов от началото на сезона.

Малко след това, в 35-ата минута Иван Коконов отново се оказа на много добра позиция, след като получи топката от Курьор в наказателното поле, но въпреки че беше непокрит, стреля много неточно.

В добавеното време на първата част „моряците“ едва не видяха как топката влиза в собствената им врата. Получи неразбирателство в защитата на Черно море, Мишо Венков остави за вратаря Илия Николов, но той се размина с топката, а Рангел Абушев стреля, въпреки че беше затворен от двамата, но неточно.
В заключителните секунди на първата част Димо Атанасов изпълни фаул, много технично, топката прелетя с парабола над стената, но и малко над вратата на Черно море.

След почивката Марек започна много по-настъпателно, в търсене на попадението. В началните минути създаде две положения, които обаче не доведоха до така желания гол.

В 59-ата минута Живко Атанасов подари топката на Рангел Абушев пред наказателното поле на Черно море, но футболистът на Марек не успя да отправи точен удар в очертанията на вратата.

Гостите пропиляха най-добрия възможен шанс, отворил се пред тима през второто полувреме в 76-ата минута. Вилиян Бижев се отчете с уникален пропуск. Нападателят излезе сам срещу вратаря след пас от дълбочина, но не насочи топката в правилното място и стреля покрай вратата на Марек.

Секунди след това бе и моментът на домакините. В 78-ата минута Илиян Гаров отправи страхотен шут от дистанция, но топката се отби в гредата.

В края на срещата Марек упражни много сериозен натиск, но при една от контраатаките гостите стигнаха до втори гол. Матиас Курьор залъга защитата на границата на наказателното поле, подаде към Вилиян Бижев, който стреля точно за 2:0.

След спечелените три точки от Черно море, тимът на Никола Спасов отново се изравни по точки с Левски с по 44. „Сините“ обаче ще изиграят своя мач от кръга срещу Хасково в понеделник, 4 май. Марек е на предпоследното място с едва 17 пункта след 28 мача.

състави:

Марек 2010: Емил Михайлов, Илиян Гаров, Милен Лахчев, Мартин Кавдански, Борислав Николов, Мартин Димитров, Димо Атанасов (85- Росен Йорданов), Рангел Абушев, Димитър Петков (74- Емил Виячки), Александър Манолов (46- Павел Петков), Димитър Димитров

Черно море: Илия Николов, Мамуту Кулибали, Живко Атанасов, Марчин Буркхард (46- Себастиан Ернандес), Михаил Венков, Стенио Жуниор, Даниел Георгиев, Матия Курьор, Иван Коконов (73- Кирил Котев), Георги Божилов, Живко Петков (46- Вилиян Бижев)