Черно море записа важна домакинска победа с 2:0 срещу Славия в мач от 20-я кръг на А група. По този начин „моряците“ запазиха шансовете си за класиране в първата шестица и завързаха борбата за челните шест места още повече.

Първата много сериозна опасност в мача бе пред вратата на Славия в 19-та минута. Михаил Венков центрира в наказателното поле на Славия, където Димитър Пиргов сбърка, след като остави топката да го прехвърли. Кирил Котев стреля отблизо, но право в тялото на Георги Петков, който спаси. Пет минути по-късно Симеон Райков стреля от фаул, но право в ръцете на Георги Петков. Петър Златинов стреля от фаул в 30-та минута, но Георги Петков нямаше проблеми да улови топката.

Ивайло Стоянов свири дузпа за Черно море в 41-та минута и показа директен червен картон на Цветомир Панов. Съдията прецени, че Панов е фаулирал Матиа Курьор, който падна доста артистично в наказателното поле на Славия.  Петър Златинов реализира наказателния удар в 43-та минута, като изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата на Георги Петков.

Черно море продължи да доминира през второто полувреме. В 55-та минута Матиа Курьор подаде добре към Вилиян Бижев, който добре овладя, обърна се и стреля, но топката срещна напречната греда на вратата на Георги Петков.

Черно море отбеляза втория гол в мача в 69-та минута, когато Бакари и Себастиан Ернандес направиха двойно подаване, след което последният излезе сам срещу Георги Петков и вкара за 2:0.

Славия можеше да върне интригата в мача в 72-та минута, когато Карлос Фонсека центрира в наказателното поле на Черно море, след което Александър Чанович увисна, а Манзоро стреля с глава, но Кулибали малко пред гол линията успя да изчисти топката. 

Една от редките възможности пред Славия през второто полувреме бе в 85-та минута, когато Жереми Манзоро пусна отличен пас към Крум Стоянов, който изпревари Александър Чанович, а след това стреля, но в аут.

Черно море можеше да постигне още по-убедителна победа в 88-та минута, когато Матиа Курьор подаде добре към Бакари, който стреля от границата на наказателното поле на Славия, но топката срещна напречната греда.

След този успех Черно море се изкачи на седма позиция с 28 точки, колкото има и шестия Левски, но „сините“ са с по-добри показатели в директните мачове. Славия остана на десета позиция с 20 точки.