Навръх своя 100-годишен юбилей Берое гостува на Черно море в първия мач от 32-я кръг в българската А група.

Двубоят е от 15.30 часа във Варна и можете да го проследите в Gong.bg, да гледате с картина в Gong Play и по телевизия Diema Sport 2, както и да слушате по Дарик радио.

Отборът на Черно море е шести във временното класиране в А група с 32 точки, на две от петия Локомотив Пловдив и с две пред Ботев Пловдив.

В последния си мач във Варна Черно море най-сетне спечели за първи път от ноември насам като победи Славия и сега ще иска отново да зарадва феновете си още повече, че в последния си мач падна с 1:5 от Левски.

От групата на варненци за мача с Берое отпаднаха наказаните Даниел Георгиев и Бакари и контузените Валентин Йосков, който е с разтежение на бедрен мускул и холандецът Марк Клок с хранително натравяне. 

Съперникът Берое все още не се е отказал да преследва второто място, но за тази цел има нужда от задължителен успех при визитата във Варна, след равенствата със Славия и Пирин в последните си два мача от шампионата.

Берое е трети в подреждането в родното първенство с 44 точки в актива си, на пет от втория Левски и на четири пред Славия. Тимът от Стара Загора остава труден за побеждаване, но има нужда от подобрение в атаката си.

През този сезон “моряците“ изиграха четири мача срещу Берое във всички турнири и не спечелиха нито веднъж, а в последните три дори не съумяха да се разпишат, губейки и в турнира за Купата на България след дузпи. 

Ще види ли края си тази негативна серия на варненци ще разберем след 15:30 часа в ефира на Diema Sport 2.