Ботев постигна изключително важна победа като гост на Черно море и сложи край на серията си от две поредни загуби. Момчетата на Николай Костов победиха с 2:1 в официалния му дебют поеха сериозна глътка въздух. 

Лъчезар Балтанов от дузпа преди почивката откри, но Матиа Курьор изравни в началото на втората част. Но в заключителните 20 минути пловдивчани стигнаха до победния гол на Нико Варела и се поздравиха с важните за тях три точки. 

Мачът започна равностойно, като ситуациите бяха малко. Първата от тях дойде в 5-та минута, когато Грегъри Нелсън беше изведен перфектно сам срещу Георги Китанов, но стреля в тялото му. 

Играчите на Черно море бяха по-активни, но така и нямаха идея как да стигнат до чисто положение пред стража на гостите. Матиа Курьор и Стенио не спираха да тормозят противниковата защита, но опитите им приключваха около наказателното поле. 

За сметка на това те можеха да получат и втори гол. В 20-та минута Грегъри Нелсън изведе зад защитата Филип Филипов и той преодоля вратаря Китанов. Оказа се обаче, че играчът на Ботев е зад защитата и реферът правилно отмени попадението. 

Малко след това домакините увеличиха оборотите. Те стигнаха до две положения, но Курьор ги пропусна. Най-чистото за тях беше в 26-та минута, когато Андреас Васев проби до аутлинията и центрира успоредно на врвтарското поле, където нападателят от Мартиника игра със задна ножица, но защитник на Ботев изби. 

До края на първата част продължиха стихийните атаки и от двата отбора, което в крайна сметка носеше доста рядко опасности пред двете врати. Но така се стигна до 42-та минута, когато гостите получиха дузпа. 

Тя беше отсъдена за нарушение на Мамуту Кулибали срещу нахлуващия в наказателното поле Грегъри Нелсън, а от 11-те метра Лъчезар Балтанов показа хладнокръвие и опъна мрежата за 1:0. При този резултат дойде и почивката. 

След подновяването на играта домакините се развихриха и имаха доста шансове да отбележат. Курьор и Стенио обаче не бяха точни, а в 51-та минута топреализаторът на "моряците" за няколко сантиметра не можа да засече топката в почти опразнената врата. 

Бурабия, Еуженио и Стенио направиха още поредица пропуски, преди да се стигне до 59-та минута, когато статуквото най-после беше възстановено. Тогава Педро Еуженио центрира перфектно от левия фланг към далечната греда, където беше непокритият Курьор и той най-после вкара за 1:1 с шестия си гол от началото на сезона. 

Последваха страхотни минути за "моряците", които като по чудо не поведоха. Стенио обаче на два пъти от вратарското поле прати топката високо над вратата и съсипа усилията на съотборниците си. 

И тъкмо, когато изглеждаше, че варненци ще стигнат до преднина, стана една контра, която ги попари. В 72-та минута Рахави Кифуети проби и стигна до тъча в половината на Черно море, където намери Мариян Огнянов пред наказателното поле. Халфът пусна извеждащ пас към Нико Варела и той с хладнокръвен изстрел преодоля Китанов за 2:1. 

Това направо стъписа домакините, които след попадението продължиха да са по-активни, но проблемът им беше, че не стигаха до чисти положения. Кифуети пък можеше да реши всичко в 82-та минута, но изстрелът му от наказателното поле излезе в аут. 

В края шанс се откри и пред Тодор Паланков да стреля с глава, но не беше точен. При контрите Рахави Кифуети и Християн Казаков направиха страхотни пропуски в последните минути, но промяна в резултата нямаше. 

Така Ботев се поздрави с успеха, благодарение на който се измъкна от преследвача в опасната зона Монтана и вече има 18 точки. Черно море остава шести с 21 точки и е просто в средата на таблицата.