Отборът на Литекс ще атакува отново първото място в А група. „Оранжевите“ гостуват на Черно море в първия мач от 18-ия кръг на шампионата. Двубоят на „Тича“ е от 14.00 часа и ще можете да го проследите по Gong Play, Diema sport 2, Дарик радио и, разбира се, минута по минута в Gong.bg.

След две поредни домакински загуби Черно море ще се опита да спре лошата си поредица. В същото време Ловчанлии спечелиха само веднъж в последните си четири визити, завършвайки наравно останалите. Литекс няма загуба като гост от началото на шампионата.

"Оранжевите" спечелиха последните си три срещи с Черно море, без да допуснат гол и нямат загуба от него в седем двубоя.

Любопитен факт преди мача е, че двата състава не са играли във Вана през декември месец.

Лауренциу Регекампф няма проблеми с контузени играчи, няма и наказани футболисти за срещата с Черно море. Тенденциите са в полза на Литекс, тъй като отборът има най-доброто нападение от началото на сезона – 27 отбелязани гола в 17 мача.

Никола Спасов определи групата за мача, като от нея отпадна наказаният заради натрупани жълти картони Стефан Станчев, но пък се завръща друг бранител Мамуту Кулибали. Треньорът на Черно море, както и феновете на клуба, най-вероятно отново очакват Матиа Курьор да се развихри на терена. Нападателят реализира в последните три срещи от шампионата.

Данило Асприля обаче също е във форма, като записа попадения в три мача от А група, при това отбелязвайки 5 гола.

Двубоят е поверен на рефера Станислав Ставров. Негови помощници са Георги Дойнов и Андрей Николов.

Във временното класиране Литекс заема второ място с равен брой точки с третия - Лудогорец - 31. Черно море е пети с 24 пункта. Лидер е Левски с 34.