Халфът на Черно море Тодор Паланков почти сигурно ще пропусне предстоящия мач със Славия заради контузия. Той премина преглед на ехограф, който потвърди, че има мускулно разтежение, съобщиха от клуба. Аут са и оперираните Бакари и Дани Георгиев.

В първия ден от седмицата преди обед се проведе бегово занимание, а следобед Никола Спасов тренира „моряците” на стадион „Младост”. В групата е халфът с френски паспорт Санаа Алтама. Той ще изкара пробен период при варненци през следващите дни, за които трябва да впечатли наставника на тима. Алтама в играл във френското първенство, а за последно е бил в белгийския тим на Мускрон. Защитавал е цветовете на Дижон, иначе е юноша на Лил, но без срещи за първия тим. 24-годишният Алтама  играе като дефанзивен полузащитник. Ако се стигне до негов трансфер, той ще бъде вторият халф, с когото “моряците“ се обвързват в последните 2 седмици, след Марчин Бургхардт от Полша.

За срещата с „белите”, с която стартира ІХ кръг от първенството на А група, варненци пътуват в четвъртък преди обед. В столицата ще направят 1 тренировка. Мачът е в петък от 17 ч.