Старши треньорът на Черно море Никола Спасов коментира ситуацията, при която „моряците“ имаха претенции за дузпа в мача срещу ЦСКА /1:1/. Спасов обяви, че всеки сам може да си направи заключенията дали е било правилно съдийското отсъждане, с оглед на факта, че мачът се е излъчвал по телевизията. Спасов похвали и състава на ЦСКА, като редом с Лудогорец, го определи като един от най-стабилните състави в А група и го нарочи за основен претендент за титлата.

„Доволен съм, че взехме една точка в мач, в който бяхме равностойни. През първата част създадохме повече ситуации. Тогава получихме и гол, който бе красив. Важното е, че изравнихме. Равният резултат ни устройва. ЦСКА се опита да задържи крехкия си аванс през втората част, но в крайна сметка ги наказахме. Точно накрая имахме няколко красиви изпълнения, но не можахме да стигнем до вратата. Отборът от мач на мач ще става по-добър“, започна пред Дарик Спасов.

„В никакъв случай не загубихме вяра. Момчетата преодоляха умора, болки. Беше труден мач. Нямаме в момента равностойни смени. Мартин се включи положително и то само след 10 дни тренировки. Важното е, че взехме точка срещу лидера. Мисля, че ЦСКА ще бъде фаворит за титлата тази година“.

„И да бяхме били, нямаше да е незаслужено. Какво да коментирам ситуацията с дузпата. Мачът се даваше по телевизията. Може всички да коментирате. Хората, които са гледали, могат да преценят. Но съдията така е преценил“, обясни Спасов.

Колкото до думите на Стойчо Младенов, че Черно море е взел е мача срещу ЦСКА това, което е загубил срещу Левски на Герена, специалистът коментира: „Мисля, че мачът с Левски и този с ЦСКА нямат общо помежду си. Мисля, че наивно загубихме на Герена. Търсихме точки тук, и го сторихме, но това, което загубихме на Герена – не се връща. Дава самочувствие тази точка днес. ЦСКА е най-стабилният тим в България, заедно с Лудогорец“.