Отборите на Берое и Черно море затвърдиха тенденцията да не успяват да се победят, като завършиха при 1:1 в мач от първия кръг на А група. Пред 8 000 зрители на стадион Берое в Стара Загора домакините бяха по-активни, но противно на това Черно море поведе чрез попадение на Стенио, а автогол на Стефан Станчев възстанови равенството.

Преди срещата бе направен водосвет, а малко след това малки мажоретки зарадваха феновете с атрактивна програма. Главоболия обаче имаше за наставника на Черно море Александър Станков, който бе принуден да прекроява състава си, заради контузия на Живко Атанасов, който се травмира при загрявката и се наложи да бъде заменен от Слави Сталев.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Мачът започна добре за Берое, като още след първия съдийски сигнал Салим Керкар получи от ляво топката, нахлу в наказателното поле, опита да намери Жуниор Мапуку, но топката бе изчистена от Кирил Котев в корнер. Керкар имаше претенции за дузпа, но главният арбитър Станислав Тодорв посочи играта да продължи.

В 9-ата минута Тодор Паланков центрира, а Георги Божилов насочи топката в мрежата, но попадението бе отменено поради маркираната засада. В 25-ата минута Веселин Пенев центрира от фаул в наказателното поле на Черно море, след което Иво Иванов засече с глава, но ударът му мина на сантиметри от левия страничен стълб на Илия Николов.

С напредването на времето Черно море организира още няколко атаки, а в 34-ата минута последва един наистина фрапантен пропуск за „моряците“. Георги Божилов пусна пас към Иван Коконов, който бе изпуснат от защитата на Берое и остана фронтално срещу Иван Караджов. Стреля, но вратарят на Берое майсторски изби.

Берое - Черно море

източник: www.beroe.bg

До края на първата част последваха още няколко положения, от които обаче не последва нищо и така двата състава се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

С подновяването на играта през втората част Тодор Паланков имаше възможност от удобна позиция да стреля в близкия долен десен ъгъл на вратата на Черно море, но Иван Караджов бе на мястото си и изби в корнер. След неговото изпълнение Симеон Райков опита да застраши стража на „заралии“, но Караджов отново бе на мястото си.

Берое - Черно море

източник: www.beroe.bg

В 52-ата минута идеална възможност се разкри пред Атанас Зехиров, който обаче не можа да си поеме топката добре на гърди. 5 минути след това положение Черно море поведе. При едно статично положение Кирил Котев игра с топката и я свали на Стенио, който откри за 0:1.

Радостта на „моряците“ обаче не продължи дълго, като в в 60-ата минута Атанас Зехиров направи силен пробив, центрира в наказателното поле на гостите, а Стефан Станчев в опита си да изичисти си отбеляза ефектен автогол – 1:1.

В 76-ата минута Атанас Зехиров получи хубав пас от дясно, пусна топката по земя в наказателното поле на Черно море. Самир Аясс след това продължи към Венци Христов, но Николов се намеси решаващо.

Натискът на Берое продължи до самия край, а в 86-ата минута Аясс пусна пас към Крис Гади, който нахлу от дясно на атаката на Берое, но стреля неточно в аут.

В класирането Берое е 5-и с 1 точка, а Черно море е позиция назад със същия актив.