Футболистите на “Черно море” отстъпиха с 1:2 на “Локомотив” (Сф) като гости в мач от последния ХVІІІ кръг на Елитната група до 17 г. Двубоят се игра на ужасния стадион “Вихър” в Требич, който беше тотално наводнен, съобщи официалният сайт на варненския тим.

Още във 2-ата минута варненци получиха гол след индивидуална грешка в защитата. “Моряците” натиснаха, но малко преди почивката топреализаторът Валентин Йосков пропусна дузпа. Ударът му беше спасен от вратаря на “железничарите”, който хвана топката не толкова с умение, колкото благодарение на многото локви и бабуни по терена.

В средата на второто полувреме домакините поведоха с 2:0 след гол от очевидна засада. Червен картон получи и Христо Илиев. Макар и с човек по-малко варненци играха сърцато и минута преди края Йосков вкара за 1:2, но тимът нямаше сили за нещо повече.

Наставникът на “Черно море” Калоян Георгиев коментира, че в този мач футбол е нямало.

“Срещата беше истински кошмар. Теренът се оказа под всякаква критика, закъсняхме с четвърт час поради липса на охрана, което ни изнерви. Нямаше съблекални. Домакините се държаха грубо, обиждаха, псуваха. На стадиона се игра нещо средно между водна топка и ръгби”, оплака се спецът.

В неделя от 10,30 ч. “Черно море” среща един от лидерите в Елитната футболна група до 17 г. – ЦСКА.