Носителят на Купата на България Черно море Варна продължава с успешното си представяне в турнира и този сезон. "Моряците" победиха като гост аматьорския Вихър Строево, който играе в А Областна група - Пловдив с 5:0 в 1/8-финален мач от турнира. 

Симеон Райков откри резултата в 39-ата минута, а Вареа удвои четири минути по-късно.
В началните минути на втората част момчетата на Никола Спасов вкараха набързо нови две попадения. В 47-ата минута Симеон Райков вкара втория си гол в мача, а в 54-ата Валентин Йосков направи 4:0. Костадинов реализира последното попадение в 84-ата минута като фиксира крайния резултат.

Гостите се отчетоха и с две греди. В 13-ата минута Бургхардт нацели напречната греда, а в 38-ата минута Райков също нацели гредата.

Гостите от Черно море бяха пълновластен господар на терена, а топката беше в по-голямата част от времето в притежание на момчетата на Никола Спасов.

Още в 6-ата минута Райков не се ориентира добре и пропусна да открие резултата, малко по-късно Бурхгардт нацели напречната греда след силен удар от 23 метра.

В 32-ата минута Йосков не успя да се разпише от два метра. Домакините успяха да отвърнат с удар на Хасан, но с това се изчерпаха възможностите на Вихър за това първо полувреме.

Райков откри резултата в 39-ата минута с удар от 27 метра, а Вареа добави нов гол до почивката за 2:0.

През втората част "Морето" реализира две нови попадения. Райков се разписа в 47-ата минута за 3:0, а Йосков добави нов гол в 54-ата минута.

Домакините имаха възможност да намалят резултата, но удари на Каламов и Фатов не намериха целта. Резервата Костадинов оформи крайния резутат в 84-ата минута, а Черно море очаква съперника си за 1/4-финалите.

Съставите на двата тима:
Вихър Строево: Малинов, Атанасов, Йорджев, Христов, Дочев, Доков, Фатов, Йончев, Урумов, Хасан, Костадинов

Черно море: Чанович, Траян Траянов, Жиньо, Педро Еуженио, Бургхардт, Станчев, Георгиев, Васев, Вареа, Райков, Йосков