Черно море е третият сигурен полуфиналист за Купата на България. В може би най-неравностойния сблъсък на четвъртфиналите "моряците" пребиха втородивизионния Локомотив Горна Оряховица на неговия стадион с 5:0 и с общ резултат 6:0 стигнаха до предпоследния етап на надпреварата. 

Всичко в този мач беше решено още преди почивката. Тогава паднаха и петте гола за варненци. Те бяха дело на Марчин Буркхарт, Кирил Котев, Мамуту Кулибали, Вилиан Бижев и Стенио Жуниор, а интригата умря рано-рано. 

Гостите поведоха още с първия си изстрел към вратата. Това стана във втората минута, когато топката се оказа на крака на Буркхарт на границата на наказателното поле и той с прецизен прехвърлящ удар откри резултата. 

С това попадение 90 секунди след началото на мача на практика беше сложен край на интригата в мача и в двубоя. От там нататък гостите се забавляваха на терена и нанизаха още четири попадения в мрежата на слисаните си съперници. 

След това Кирил Котев на два пъти с глава можеше да се разпише, но не беше точен. Домакините показаха някакви съпротивителни сили, но ударите на Мирослав Иванов и Любомир Генчев не намериха целта. 

Всичко в мача обаче окончателно приключи между 23-та и 26-та минути, когато паднаха следващите два гола за "моряците". Първо в 23-та минута Кирил Котев разстреля Рашков с глава след центриране от корнер и направи 2:0. 

Три минути по-късно преднината на гостите стана класическа. Тогава Марк Клок стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в тялото на Мамуту Кулибали и излъга вратаря, озовавайки се за трети път в мрежата му. 

Гостите продължиха да са по-активни, като Стенио и Иван Коконов пропиляха невероятни възможности за гол. Но четвъртият гол, който така или иначе се "печеше", падна. Това стана в 38-та минута. 

Тогава новото попълнение на Черно море Вилиан Бижев вкара първия си гол за тима. Той получи страхотно подаване от Стенио от фланга и останал сам срещу Рашков, стреля в тялото му. Топката обаче се върна на крака му, нападателят финтира стража и вкара за 4:0. 

До почивката остана време за още един гол. Той беше дело на активния Стенио Жуниор, който след отбит удар на Коконов стреля от около 25 метра и въпреки че ударът му не беше силен и тупна на два пъти на земята, топката се озова в мрежата за пети път - 5:0. 

След почивката темпото на играта спадна драстично, като явно гостите бяха решили да не унижават повече съперника си. Те имаха няколко шанса да отбележат, но Бакари, Коконов и Бижев не бяха точни. 

Най-чистата възможност за шести гол беше малко преди края, но ударите на Буркхарт и Бакари от вратарското поле срещнаха защитници на Локомотив Горна Оряховица. Домакините пък имаха на свой ред няколко шанса да отбележат поне почетно попадение, но братята Явор и Любомир Генчеви не бяха точни, а Ненов в края стреля в аут от изгодна позиция. 

Така този резултат се оказа напълно достатъчен за "моряците" да се класират за полуфиналите. Жребият за предпоследната фаза на Купата на България ще се тегли на 19 март. Варненци се класират за тази фаза за първи път от седем години.