Черно море продължава да изживява страхотни дни под ръководството на Георги Иванов-Гонзо и окупира върха в Първа лига. Това стана след третата победа на "моряците" от началото на сезона, като сега "жертвата" беше пловдивският Локомотив на стадиона в Каварна. 

Варненци надделяха с 2:0, а героят беше новият нападател на отбора Марек Кузма, който реализира и двете попадения за успеха. Той беше точен веднъж преди почивката и веднъж след нея, а "железничарите" нямаха отговор на това и бяха тотално безидейни в атака. Затова трябваше да преглътнат загубата в този мач. 

Първата част на мача започна доста равностойно, но в началото ѝ на практика чисти положения нямаше. Домакините бяха много по-активни от гостите си, които пък от своя страна не можеха да измислят абсолютно нищо интересно в атака. 

"Моряците" имаха някои шансове в началото, но разчитаха предимно на статични положения и центрирания от капитана Георги Илиев. Именно бившият играч на "смърфовете" беше най-активният за домакините, но дотогава усилията му не се увенчаваха с гол, въпреки ударите. 

За пловдивчани Бирсент Карагарен прати един слабичък удар към вратаря Емил Михайлов, но той нямаше никакъв проблем да улови топката. Така в началните близо 30 минути битката се водеше предимно в центъра и половината на Локо, но положения и голове нямаше. 

Затова имаше нужда от магията на Жоро Илиев. Халфът, който съвсем скоро ще навърши 35 години, отправи поредното си брилянтно центриране от пряк свободен удар в 29-та минута, топката се стрелна в наказателното поле, където Марек Кузма я засече перфектно и я мушна между краката на вратаря Ясин ел Харуби. Мартин Камбуров пък не опази словака в тази ситуация. 

Последваха още интересни ситуации на сметката на варненци до почивката, а гостите бяха много сковани и въпреки изоставането не можеха да намерят път към вратата на противника. Кузма и Бакари пък не спираха да тормозят защитата на "железничарите". 

Словашкият голмайстор на Морето можеше окончателно да се превърне в героя на мача в 45-та минута, когато беше изведен от Уго Секо зад защитата и беше на страхотна стрелкова позиция, но изстрелът му беше крайно неточен и топката излетя много високо над вратата. Така почивката дойде при аванс от един чист гол за "моряците". 

След почивката играта започна много активно. Още в 47-та минута Мишо Венков можеше да реши всичко, когато след центриране на Георги Илиев Бакари игра с глава и отклони топката на далечната греда. Там защитникът на "моряците" стреля силно с глава, но Ясин ел Харуби изби виртуозно и предотврати втория гол. 

В следващата атака дойде и най-хубавото положение до момента за пловдивчани, като Ванчо Траянов стреля силно от около 20 метра от голлинията, но беше прекалено неточен. Двуострите атаки обаче не спряха и в 53-та минута отново домакините бяха близо до гола. Тогава пак след центриране на Илиев и отклоняване с глава на Кузма на далечната греда пак Венков стреля, но този път Кирил Котев изби от голлинията. 

Но този напор на домакините нянмаше как да не даде резултат и това се случи в 58-та минута. Тогава Уго Секо нахлу в половината на противника, изведе Марек Кузма зад защитата и той, макар и слабо, стреля покрай вратаря. Ел Харуби изби с крак, топката се забави, но защитник на Локо не можа да избие навреме и топката се оплете в мрежата за 2:0. 

Това пречупи гостите, които и без това не бяха особено активни в атака. Те опитваха да атакуват, но бяха прекалено беззъби. Мартин Камбуров беше бледа сянка на себе си и не направи нищо опасно, но това се отнася за абсолютно всички нападатели на Локомотив. 

"Моряците" пък бяха доволни да опазят преднината си и рядко ползваха контрите си. Те обаче можеше да бъдат наказани в 74-та минута, когато Даниел Георгиев игра с ръка в наказателното поле след един корнер, но реферът Станислав Тодоров прецени, че няма основания за дузпа и си замълча, въпреки протестите на локомотивци. 

Това постепенно доуби темпото до края на мача и освен няколко центрирания пред вратата на варненци и няколко неособено опасни удара, повече интересни моменти на практика нямаше. Така Черно море се поздрави със заслужени три точки и излезе на върха на класирането с 10 точки в актива си от 12 възможни.