Наставникът на Черно море Георги Иванов-Гонзо заяви след поражението от Локомотив Пловдив с 0:1, че един нападател, ако иска да е сериозен, трявба от минимум две положения да отбележи едно. Специалистът заяви още, че отборът му има цел за третото място и отбеляза, че нищо не е загубено.

„Не мога да бъда доволен когато губим. Играхме добре, контролирахме топката имахме ситуации...и нашата стара слабост - не можем да реализираме. Допуснахме една грешка и ни вкараха. Да поздравим Локо Пд. Двата отбора играха мъжки“, започна Гонзо.

„Първо дойдохме тук да победим. Не сме и правили сметки за равни мачове. Дойдохме да се надиграваме. Заех, че че можем да победим. Локомотив чакаше шанса си, дочакаха го и с една ситуация решиха мача. Във футбола е така. Когато не можеш да вкараш гол“, отбеляза Иванов.

„Бакари получи травма. Той изпусна подготовката. Той още не е готов. Той в последните две години имаше скъсана връзка. Имаме и други нападатели, от които очакваме повече“

„Отсъствието на Тодор Паланков... Дани Георгиев добре се включи. В последните 30 метра нападателите трябва да са конкретни. Когато загубихме от Левски, имахме толкова положения. Мача с Горна Оряховица имахме пак много положения. Може би има и неумение. Но един нападател, ако иска да е сериозен, от минимум положения, трябва да вкара едно. Иначе, можем и ние да си играем“, отсече Иванов.

„Второто полувреме се отпаднахме, не можахме да задържаме топката. Това, че загубихме обаче, не значи нищо. Има още мачове, има къде да наваксаме. Имаме цели искаме да се борим за тройката. Ще се опитаме да направим всичко за да идем, колкото се може по- напред в класирането“.

За държанието на феновете на противниковия тим, Гонзо каза: „Какво да коментирам публиката. Не може 60-годишен човек да псува и да говори такива неща. Но ние сме свикнали с това. Това, което виждаме на запад...При нас има повече образа и по-малко любов към твоя отбор“.

„Имайте предвид, че когато свърши един мач, първо той се анализира и след това към средата на седмицата започва подготовката. Ние играем винаги за победа. Ако играем добре и си вкараме положенията, ще бие, Дунав.“

„Жалко, че в мачовете, в които играем добре и имаме превес ги губим. Аз съм спокоен за нашия отбор, за това, което виждам като игра и поведение на играчите“, завърши Георги Иванов.