Локомотив Пловдив победи Черно море с 1:0 в първа среща от 17-ия кръг на Първа лига. Победното попадение дойде в 80-ата минута, а негов автор беше Дани Кики.

Гостите от Черно море започнаха активно двубоя, а още в 3-ата минута Георги Илиев имаше възможност да създаде опасност пред вратата на домакините, но не сполучи.

Най-чистото положение пропусна Коконов в 18-ата минута след пас на Цветков, но Каруби се справи.

Домакините на два пъти опитаха да си спечелят дузпа, но съдията Никола Попов не отсъди наказателни удари. Първо в 12-ата минута Бакалов падна, но получи жълт картон за симулация, а в 38-ата минута удар на Луке попадна в тялото и ръката на Венков, но отново дузпа не беше отсъдена.

Бакари, Коконов и Венков не намериха целта при отлични атаки през първата част за тима на Морето.

През втората част домакините се активизираха. В 64-ата минута Камбуров стреля от пряк свободен удар, но топката беше отразена от Коварж. 

В последните петнадесетина минути Локо се активизира и в 80-ата минута Умарбаев намери Кики, който от границата на наказателното поле матира Коварж за 1:0 в полза на Локо.

Въпреки направените офанзивни смени в края на двубоя Черно море не успя да стигне до изравняването. След успеха Локо вече е на третото място в класирането с актив от 29 точки, но и мач повече от ЦСКА. Черно море е с актив от 28 е пети.