Уникално слаб мач, дори и за българските стандарти, изиграха отборите на Черно море и Славия на терена в Каварна. След много постна игра през всичките 90 минути двата тима логично се оттеглиха, без да си отбележат гол и си тръгнаха само с по точка от града край морето. 

Поне с този резултат "моряците" сложиха край на серията си от три поредни поражения в Първа лига, но едва ли играта им е вдъхновила наставника им Георги Иванов. Славистите пък взеха още една точка навън, която да им помогне в преследването на целите. 

Първата част на мача не предложи много чисти положения, като в нея преобладаваха предимно грешките. Първата интересна ситуация дойде в 11-та минута и тя беше на сметката на гостите. Тогава Георги Пашов открадна топката от Бакари на десния фланг на атаката и нахлу към наказателното поле. Центрирането му беше точно към Валери Домовчийски успоредно на голлинията, но ударът му мина на сантиметри над вратата. 

След този проблясък обаче мачът влезе в обичайното си русло, преди да дойде още един шанс, този път за Черно море, десет минути след това. Тогава след лошо изчистена топка Георги Илиев стреля силно от границата на наказателното поле, но Марио Кирев изби. Топката летеше към крака на Марек Кузма, но в последния момент защитник изби в корнер. 

Още един шанс се откри пред Славия в 28-та минута, когато пак Домовчийски се озова на стрелкова позиция. След едно центриране от корнер той стреля с глава, но в последния момент защитник на "моряците" изби шак в корнер. Но това беше една от малкото интересни ситуации преди почивката. 

Мачът продължи да бъде битка и да няма особено интересни ситуации. Домакините бяха малко по-активни, но атаките на Уго Секо и Георги Илиев не се увенчаваха с успех. Последната интересна ситуация дойде в продължението на първата част, когато удар от границата на наказателното поле на Александър Цветков мина на сантиметри над вратата. Но въпреки няколкото интересни ситуации, тази първа част беше доста скучна и развръзката остана за второто полувреме. 

Постният футбол продължи и в първите минути след подновяването на играта, а опасностите продължаваха да са кът. Така се стигна до най-спорната ситуация до тогава в двубоя в 55-та минута. Тогава Бакари беше изведен един на един със Стефан Велков и след съприкосновение със защитника падна в наказателното поле. Нападателят поиска дузпа, но реферът Георги Кабаков прецени, че няма основания да даде такава. 

Малко след това последва и най-чистото положение в мача. В 58-та минута Уго Секо изведе перфектно Марек Кузма зад защитата и словакът остана сам срещу Марио Кирев. Ударът му обаче беше отбит с една ръка от стража на гостите и опасността беше предотвратена. 

Но и след тази ситуация интересните положения секнаха за доста дълго време. Домакините все пак бяха по-активните, но преди последния пас играта им куцаше. Славистите разчитаха на контри и далечни удари, но при тях не можаха да затруднят особено стража Пжемислав Коварж. 

В 75-та минута се стигна до опасност пред вратата на Славия. Тогава Михаил Венков нахлу отляво и центрира успоредно на голлинията, но в последния момент преди негов съотборник да я засече в мрежата, Омар Абуд се озова на точното място и я изчисти далеч от опасната зона пред Кирев. 

Безидейната игра продължи и в заключителната фаза на двубоя. Най-хубавото положение се откри пред Борислав Балджийски в 88-та минута при една контра, но ударът на футболиста на Славия беше прекалено слаб и вратарят на Черно море нямаше проблеми да овладее топката. 

В крайна сметка голове в този скучен мач не паднаха и двата тима се задоволиха с по точка. С нея "моряците" събраха 12 в актива си, докато славистите - 7. И двата тима обаче са в долната половина на таблицата и ще трябва доста да променят играта си, ако искат да минат по-нагоре.