Той е едва на 19, юноша на Черно море. Бекир Расим се очертава като бъдещият любимец на феновете на „моряците”. Неслучайно те се надяват полузащитникът да получава повече шанс за изява в мъжкия тим. Расим не получи такъв в мачовете срещу Черноморец и Славия, но изненадващо, или не Гонзо го пусна титуляр не кога да е, а в напеченото гостуване срещу ЦСКА на „Армията”.

Когато Георги Иванов заяви по време на подготовката , че няма да робува на имена и ще играе този, който е най-подготвен, едва ли някой е предполагал, че подобен шанс ще бъде даден на Бекир Расим в стартовата единайсеторка точно срещу ЦСКА и то в момент, когато „Морето” има неистова нужда от точки, след слабия старт на сезона. Расим игра на изключително отговорната позиция на атакуващ полузащитник и остана на терена 75 минути. Въпреки, че 4 дни по-рано той записа пълни 90 минути в контролата с Добруджа, Гонзо му гласува доверие в титулярния състав, като му повери поста, на който Бекир се чувства в свои води. Младият халф не само, че беше в основата на най-чистото голово положение пред вратата на ЦСКА, но също демонстрира самочувствие в дрибъла, връщаше се, за да подпомага със защитни действия, а и загатна, че има вродено усещане за скрития извеждащ пас, който толкова липсва на Черно море.

В мачовете в елитната ни юношеска група миналия сезон, Бекир демонстрира и сериозен голмайсторски нюх с реализираните 15 попадения. Той показа, че е майстор и на пряк свободните удари. Халфът обича, топката, търси я, открива се. Той е от типа плеймейкър, който още преди да получи топката вече е разиграл в главата си 2 хода напред. Той умее да играе  и с двата крака, което е изключително важно качество в съвременния футбол. Качествата на Бекир могат да провокират всеки един треньор да го използва и като „фалшива” девятка, което е предпоставка за повече опции в тактическо отношение.  Всичко това подсказва, че ако получава повече шанс, юношата може внесе така необходимата нестандартност в играта на Черно море. Получи ли шанса обаче, младокът трябва да го сграбчи и да докаже, че представянето му срещу ЦСКА не е случайност и да демонстрира постоянство с изявите си. Позицията, на която се подвизава е изключително отговорна и изисква максимална концентрация и самочувствие. Ако Бекир успее да убеди треньора, че няма да „прегори” ще бъде възнаграден с необходимото доверие.

Истински пример за това е вратарят Георги Китанов, който си хвана шанса и успя да се наложи в мъжкия състав при Стефан Генов едва на 17 години. Какво по-хубаво от това, такава бъде съдбата и на други двама талантливи юноши на клуба, които са част от представителния тим-нападателят Атанас Петров и централният защитник Слави Сталев. Да, звучи прекалено оптимистично, но пък достойно за адмирации след време във всяка една линия Черно море да разполага със свой кадър титуляр.