Въпреки че дъждът в Каварна вече е спрял, а вятърът поутихнал, би било грешка отложеният от вчера за днес мач от последния 9 кръг на А група между Калиакра и Черно море да се играе. Причините за това не са малко и звучат доста основателно. Първо..., дори и теренът да бъде отводнен с с всякакви подръчни средства , било то с кофи или бакъри , едва ли ще е годен за провеждането на футболен двубой предвид непрестанния проливен дъжд цели 3 денонощия. Всеки си дава сметка на какво ще прилича той след 20-ина минути игра, а друг е въпросът футболистите какъв точно спорт ще практикуват на него и доколко е рисковано за здравето им.

Второ: в петък Калиакра гостува на Левски, а Черно море приема ЦСКА. Толкова ли беше сложно още вчера предвид бедствената обстановка и предвид и програмата в 10-ия кръг и пред двата отбора, мачът в Каварна да бъде отложен по-напред във времето.Сега, ако двубоят се играе Калиакра и Черно море ще влязат не в мач, а в кална и хлъзгава корида и ще бъдат капнали за важните битки в петък срещу така наречените грандове. Това ще ги направи жертвени агнета, очеизвадно е. Да, защото не стига, че няма да имат време за възстановяване, а и седмичната им подготовка за двубоите им в петък отиде по дяволите заради недомислие. Всъщност дори и мачът днес да не се играе те пак ще са обречени, защото от понеделник са в поза партер.

И накрая.....трето: Абе този футбол не се ли прави и играе за феновете, бе хора? Феновете на Калиакра се чудят как да отводняват къщите си, а тези на Черно море как да духнат от работа, защото мачът е насрочен в неудобен ден и час, а сега ще трябва и да плащат билети за среща, в която просто няма как да мирише на футбол. И най-болезненото е, че такива парадокси с във футболното ни първенство тепърва предстоят, защото сега сме едва на прага на дъждовете, калта, снега и вятъра.