След трите поредни загуби в шампионата Черно море няма право на четвърта грешка. Воденият от Георги Иванов-Гонзо тим ще трябва да докаже и на себе си и на футболната общественост, че не е бита карта и да защити поовехтялото си реноме на негостоприемен домакин.

Четвъртото предизвикателство пред „моряците” е Левски, който също разклати сериозно доверието на своите привърженици.

За „сините” мачът също ще е на живот и смърт и генерален тест по пътя към така жадуваната титла.  Със сигурност има и още нещо общо между двата съперника и това е напрежението. Едните са притиснати от липсата на точки и угрозата от изпадане, а над другите тежи бремето на задължителната титла, към която се стремят всеки сезон. Огромна роля в случая ще изиграят двамата треньори по отношение мотивацията на футболистите и свалянето на напрежението от плещите им. Който намери по-правилния подход, със сигурност ще излезе едни гърди напред пред другия далеч преди началния съдийски сигнал на Ивайло Стоянов.

Ако погледнем статистиката от първите три кръга през пролетта, нито 4-те точки на Левски кореспондират с амбициите за титла, нито голямата нула граничи с амбициите на Черно море да се спаси, още повече да го играе фактор в шампионата. И по този показател, гарниран с демонстрирания футбол кажи – речи и двата отбора са квит. Излагам тези факти единствено, за да подсиля усещането, че мачът в събота между двата отбора ще бъде с ултра-заряд. А като сериозна подправка идва и още един факт: и Илиан Илиев, и Георги Иванов излизат срещу бившите си отбори, с които направиха име, а и в които направиха първите си стъпки като треньори.

Мачът и за двата отбора идва в момент на очаквана реабилитация пред феновете и точно това го прави толкова чакан. Какво по-драматично от подобен род мачове, в които и двата тима да са притиснати до стената.

Предвид тези обстоятелства, а и на фона на еуфорията от представянето на националния отбор на България, ако Черно море и Левски изнесат една качествена футболна продукция ще ни накарат да повярваме, че наистина БГ футболът е жив. Едно е сигурно - точно в мачове под сянката на ултра напрежение един отбор расте и се калява! В събота пред Черно море се отваря възможността да докаже, че ще продължи да бъде фактор, а пред Левски, че на лято ще излезе по-зрял на европейската сцена!