От 14 отбора в „А“ група може да се каже, че само в три от тях феновете са доволни. В останалите или протестират, или са индиферентни.

Привържениците на шампиона Лудогорец, спрямо числения човешки потенциал на малкия Разград, са доволно много на стадиона. 5000 зрители не е лоша цифра за мач на вътрешната сцена, а по трибуните на „Лудогорец Арена“ има настроение. Разбираемо, с оглед представянето на тима в Европа и у нас.

Освен в Разград, задоволство сред запалянковците може да има само на още две места. В ЦСКА, например, спряха с бойкотите и протестите, характерни за годините преди тази. Стойчо Младенов кажи-речи от нищото изведе тима до второто място в класирането. Може стилът на игра да не е най-красивият, но го има. С центрирания, с физика и себераздаване, ЦСКА крачи напред и „червените“ аплодират.

Феновете на „Тича“ няма как да не приветстват мъжеството на отбора. Отписван преди началото на полусезона от всички, обезкървен, Черно море на Гонзо не са дава на никого.

А иначе в Левски не са доволни от нищо, а президентът Батков е основна мишена на протестите. В Ботев Пд искат оставката на треньора. В Локо Пд не желаят президента. В Локо Сф и Славия оределите трибуни също скандират периодично срещу началството. Бургаските запалянковци даже организират протести по улиците на града – и двата местни тима са на път да изпаднат.

Феновете на Берое и на Литекс стоят зад отборите си, но не сме забелязали да изпадат нито в крайна еуфория, нито в песимизъм от изявите на терена.

От този преглед е видно, че на много малко места футболът се развива положително в България. Настроенията на феновете няма как да лъжат.