Вчерашният мач Черно море – ЦСКА е само поредното потвърждение на тезата, че съдийството е язвата на футбола. Не само в български, в световен мащаб! Тук целта ни не е да дискутираме имаше ли фаул, дузпа, картон или засада в спорните моменти на „Тича“, а как веднъж завинаги да спрем всички да ги дискутираме.

Решението е едно, само, че на умните глави във ФИФА и УЕФА не им се взима. ВИДЕОПОВТОРЕНИЯ И ЗА СЪДИИТЕ! Толкова е ясно и просто. Вместо Сеп Блатер да коментира какъв командир е Кристиано Роналдо, вместо Мишел Платини да увеличава бройката на съдиите, да вземат единственото вярно решение. С пети и шести съдия – не става. Това е имитация на дейност. Технологията на голлинията е стъпка напред, но пък колко рядко се налага да я използваме...За разлика от скандалите при дузпи, засади и картони.

Не може в хокея на лед, в тениса и в други спортове да съществува това помощно средство на цивилизацията, а в ХХI век само Цар Футбол да се прави на ударен. Щом като взимат драконовски мерки при лицензирането и натискат за модернизация на стадионите, ще включат и тази точка – да има видеосистема на съоръженията.

Така четвъртият съдия ще уплътни времето си с гледане на спорните моменти и с подсказки към главния съдия, вместо само да вдига табелата и да гони треньорите около периметъра им. А пети и шести просто няма да има на терена.

Ето тогава вече няма да има нито заколение, нито отрязване на глави, нито мокри поръчки.

И още веднъж: Какво става с видеоповторенията, n-то поред питане?