Локомотив Пд взе своето на “Лаута” срещу Черно море и остави изводите за гостите. На първо четене слабата част в играта на “моряците” бе халфовата линия, където две неща ясно направиха впечатление. Даниел Димов, който играеше като единствен опорен халф пред двойката защитници, бе недостатъчен, за да стопира атаките на противниковия тим пред дъгата на наказателното поле, а нито един от двамата изнесени по-напред пред него халфове Адемар Жуниор и Димитър Петков няма изразен градивен потенциал. Точно това принуди Марко Тиаго в отделни периоди от първото полувреме да се включва в по-предни позиции, за да помага за организацията на играта в средата на терена и оголваше зоната си, за което гостите бяха наказани с второто попадение, точно през позицията на левия бек.

Липсата на капитана Георги Илиев се оказа пагубна за Черно море в този мач. Той е футболистът, който от наличния потенциал на варненци може най-добре да канализира действията на тима в средата на терена и да раздава перспективни пасове по фланговете, от които да следват скоростни пробиви. Точно отсъствието на такъв тип футболист бе причината за изолацията на крайните нападатели през първата част Дончо Атанасов и Дани Георгиев, до които така и не стигаха перспективни пасове. Липсата на изразено градивен халф принуждаваше заигралият на върха на атаката трети нападател Йордан Юруков особено през първата част да се връща дълбоко в половината, за да изнася топката.

Като цяло предвид пълния лазарет Велизар Попов извади най-доброто, с което разполагаше в случая. В защита този път заложи на Домакинов за сметка на Танко Дяков, вероятно с идеята централният защитник в наложителни моменти да се нагърби да подпомогне халфовата линия с умело задържане и изнасяне на топката в по-предни позиции през центъра, но не се получи. В този аспект на играта защитата на варненци издиша. Марко Тиаго е като, че ли единственият, който може да свърши тази работа, но на него засега се залага на левия бек.

Ранният гол в мрежата на Илко Пиргов разби стратегията на “моряците” за този мач предвид игровата им постройка. Дори смяната й след изваждането на Сашо Александров не донесе необходимия резултат донякъде и заради липсата на повече хладнокръвност пред вратата на Лучини.

Трябва да се признае и още нещо. Късната селекция в Локо Пд изненада треньорския щаб на Черно море. В този ред на мисли, варненци не успяха да разузнаят в Банско точно някои от главните герои в този мач за Локото в защита и нападение, тъй като те бяха привлечени след края на лагера на “моряците” там.