Двубоят между Локомотив Пловдив и Черно море се очертава като доста интересен и завързан. Варненци прекалено дълго време се връщаха от “Лаута” с наведени глави и са решени днес да кажат “Стоп!” на черната серия там. В същото време “смърфовете” ще хвърлят всичко, за да стартират с победа пред вярната си публика.

Точно феновете са най-големият коз на домакините. Това бе отчетено и от бившия кадър на Локото и настоящ треньор на Черно море Велизар Попов. Пловдивчани направиха и много мащабна селекция с привличането на цели 11 играчи, което си е направо нов отбор и точно това може да се окаже козът на съперника им от Черно море. Наличието на толкова нови попълнения изисква повече време за сработване, а сега е едва вторият кръг.

“Моряците” направиха по-скромна като количество селекция, но достатъчно качествена. От новите в стартовия състав на варненци ще започнат максимум трима, като не е за подценяване фактът, че точно те изнесоха много силен мач срещу Пирин в първия кръг: Марко Тиаго, Дончо Атанасов и Димитър Петков.

И накрая няколко думи и за треньорите. Христо Бонев срещу Велизар Попов или опитът срещу младостта. Едва ли някой може да оспори факта, че Зума може и знае как да надъха и мотивира играчите си.

В същото време Велизар Попов така умело вече жонглира с отработени тактически схеми и преквалифициране на играчи от едни на други постове, че в даден момент от мач на Черно море играч започнал като краен защитник можеш да го видиш как играе като атакуващ халф, а в края вече дори да отбелязва гол заиграл като нападател.

Ето това е основният коз на “моряците”, като прибавим разбира се и любимата схема на треньора 4-3-3. Тя е идеална за гостуванията, когато е нормално домакините да натискат повече, което отваря възможности за убийствени контри. Цялата тази картина предполага един приятен за окото двубой, граниран със скоростни атаки.

Рано паднал гол в мрежата на Локомотив ще означава предстоящи главоболия за защитата на домакините до края на срещата, защото те ще се отворят в стремежа да отвърнат на удара. Ако пловдивчани вкарат ранен гол, то тогава положението за Черно море ще стане тежко, тъй като съперникът им ще се поуспокои и няма да атакува масирано и така свободните пространства за нападателите на “моряците” ще бъдат сведени до минимум.

Как ще завърши този двубой може само да се гадае. Футболът не е игра, която да почива винаги на логиката, затова и ни кара да бъдем толкова обладани от нея.