5 мача лишаване от състезателни права и глоба в размер на 3000 лева звучи наистина ужасно пресилено като санкция на нападателя на Черно море Мирослав Манолов при сблъсъка с вратаря на Монтана Веселин Цветковски. За първи път си позволявам да изразявам мнение за  ситуация в мач, на който не съм присъствал на живо, но подобно на редица мои колеги  имах възможността десетки пъти да изгледам видеоматериал с въпросната ситуация. Дори и да се абстрахираме от факта кой пръв е стигнал до топката явно се вижда, че нападателят на „моряците” направи каквото бе по силите му, за да избегне сблъсъка с вратаря на домакините. Въпреки че бе набрал сериозна скорост, Манолов прескача Цветковски, а не минава като валяк през него, което е ясен атестат, че при тази ситуация умисъл в действията му няма.

Манолов вероятно е наказан по член 23 т.1 от Дисциплинарния правилник който гласи: „За червен картон и/или по доклад за тежки провинения към състезател/и и в последствие се установи, че потърпевшият състезател е увреден тежко, виновният се наказва, както следва: /1/ При игрова обстановка – ЛСП 5 срещи и глоба в размер на 3000 лева”.

Далеч съм от мисълта да се явявам като адвокат на Манолов, макар че отстрани така изглежда, но ако той наистина е вложил умисъл в действията си, логично ли звучи и той да е контузен с хематом над коляното?  От друга страна звучи абсурдно точно Манолов да бъде третиран като умишлен грубиян в случая, още повече, че самият той заради тежки травми загуби 2 години от кариерата си в операции и възстановяване. Ставал съм свидетел как при сериозни контузии на свои съотборници ги е окуражавал при възстановяването им. Не е случаен фактът, че се е свързал и разговарял за състоянието със самия Цветковски, който също не допуска нападателят да е вложил умисъл в действията си. И още нещо – Миро Манолов никога досега не е получавал в кариерата си директен червен картон за грубо нарушение.

Самият футболист съжалява за това, което се е случило и го преживява. Той е готов, ако апелативната комисия прецени и го покани, да присъства и свидетелства при обжалването на санкцията си.

Написах този кратък коментар най-вече за онези, които не познават Миро Манолов и от изсипаните обвинения към него в последните 3 дни могат да си изведат погрешни заключения.