Катастрофа! Така би могло с една дума да се определи играта на Черно море срещу Марек снощи. По-безидейна продукция „моряците” сигурно не са представяли в последните 15 години.За феновете бе жива мъка да гледат играта на любимците си и логично и нервите им не издържаха още на почивката. Домакините играха адски разпиляно, хаотично, с много брак, без агресия и без ясно изградена стратегия за противодействие срещу съперника. За цял мач един единствен точен удар по посока вратата на дупничани от общо едва 7 отправени. Играчите оставиха усещането за тотална дезориентация, умора, натежалост, сякаш не бяха на „Тича” , а в перуанския град Куско на 2800 метра надморска височина.

А те са същите. Същите, с които Гонзо постигна толкова много през миналия сезон. Същите, които до дупка гонеха и пресираха противника по целия терен, независимо кой е той. Същите, които получеха ли гол, изяждаха тревата и си изплюваха дробовете, за да го върнат. Същите, които изтъкани от агресия и жажда за победа направиха Черно море фактор в първенството с постоянната си игра.

Вчера срещу Марек Сашо Станков използва общо 11 от титулярите на Гонзо.

Основното ядро от футболисти бе запазено през лятото, което трябваше да предполага надграждане. Да, не бива да се правят генерални заключения от едва няколко мача, още повече, че в първите три кръга „моряците” имаха за съперници Берое, Лудогорец и Ботев. Ужасяващата продукция срещу Марек обаче стресна...., а на всичко отгоре „Морето” е на дъното в А група с едва 2 точки в актива си.

„Изненадан съм от безидейната и слаба игра....Всичко ставаше само след хаос”. Тези думи на Станков след мача наистина звучат изненадващо на фона на онези, които изрече два дни по-рано: „Имаме виждане и стратегия за мача в събота. Още от началото ще играем атакуващ футбол, който да ни донесе победата”.

Вариантите са няколко. Или изградената тактика на треньора е останала неразбрана от играчите, или Станков е нямал ясно решение за точно противодействие срещу Марек, или пък „моряците” играят контра на специалиста.

Какъвто и да им е проблемът на „Тича”, мерки трябва да се вземат на мига. Дали те ще са под формата на твърда ръка в съблекалнята, или в треньорска смяна, нещо трябва да се случи, защото явно има проблем. Точките са едва две, а програмата в следващите 6 кръга е меко казано убийствена. Черно море е сред четирите финансово стабилни отбора в А група, заедно с Лудогорец, Литекс и Берое. Това задължава не само стабилна игра, но и атака на призовите места, колкото и пресилено да звучи за някои това.