Изминаха 19 раздавания на картите в българска А група. Време е за последното за 2015-та година. Няколко отбора се наредиха един до друг и дебнат заветното последно десет, с което ще „излязат“ в края на първата игра. Втората предстои през 2016-та.

Да се върнем обаче на последното раздаване. В неговия край останаха три коза (Лудогорец, Левски и Литекс) и една пика метър (Берое). В последното раздаване е важно кой каква ръка ще има, за да не се окаже, че именно пиката, а не козовете ще обере последното десет.

През изминалите няколко месеца картите бяха благосклонни към едни, към други - не толкова, а трети събираха само празни бройки. Имаше доста терци и белоти, петдесета почти липсваха, но се появяваха от време на време. 19-те раздавания минаха и с няколко карета, но без контри и реконтри. Те остават за следващата игра.

Нека обаче излезем от терминологията на белота. Предстои последният за годината кръг. След него може да има изненадващ лидер. Берое цяла есен изчакваше своя миг и остави козовете да се надцакват по между си. Сега старозагорци могат да се възползват от създалата се ситуация – пряк сблъсък между Левски и Литекс и гостуване на Лудогорец на много труден за тях съперник – Черно море. Берое също гостува на Локомотив в Пловдив, но „черно-челите“ влязоха в дупка.

Всъщност, трябва да кажем, че след изиграните 95 мача в А група, на пръстите на едната ръка се броят тези, които минаха под знака на предизвестения изход. Имаше няколко големи победи, но те не оставиха чак такова сериозно впечатление. Мачовете се решаваха предимно с 1 гол независимо от съперниците.

Първенството е оспорвано. Да! Красивите и резултатни мачове тип Берое – Литекс са рядкост, но пък трябва да признаем, че интрига не липсва. Дори отписаният преди няколко седмици Пирин започна да трупа валета и да взема солидни ръце.

Двадесетият кръг на А група ще мине под знака на борбата за последното десет. То е важно за усмихнати коледни и новогодишни празници. По-важни обаче ще останат раздаванията през пролетта. Тогава и тестето може да е ново, за да се избегнат белязаните карти.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS