Ще стане доста интересно! Това може да бъде първото заключение след като Левски и бразилецът Бастос се разбраха! Бившата звезда на Клуж е може би последният голям трансфер тази зима в българската А група! Противно на всякаква логика, че зимата покупките са по-скромни, ние отново действахме по български. Казано с други думи, януарският трансферен прозорец се оказа по-широко отворен от летния.

Асовете в първата седмица се стягат за здрави битки и това е видно. Без да са започнали мачовете, ако гледаме селекцията, ни очаква футбол от доста по-високо качество, отколкото през есента!

Литекс тихомълком вкара много качество в състава си и засили сериозно конкуренцията. И Пламен Николов, и Том са сериозна класа за България. Ако и Манолев остане в тима, „оранжевите” моментално се превръщат в явен фаворит за титлата. Още повече, в Ловеч запазиха състава си. Това стана и в Разград! Плюс български национал и холандско дете-чудо. Левски цакаха с Валери Божинов и Бастос, плюс нови стопери! ЦСКА взе бивш играч на Валенсия, сякаш намери липсващия голмайстор в лицето на Ди Вани (поне такива са индикациите от щаба на „армейците”) и се очаква да видим истинското лице на Мартин Петров. Ботев бе шампион на пазара поне що се отнася до имена – цели пет футболиста от румънското първенство, което поне на този етап е с класи над нашето. Единствено Локо Пловдив и Черно море минаха пас в първата седмица!

Трансферната зима дава надежди, че освен интересни, мачовете напролет в А група ще са с няколко идеи и по-качествени. И водещи ще са футболните аргументи, а не мотото „Кило кръв и метър кожа”!