Покрай головата фиеста на Бербатов и поредните драми в последния есенен кръг на А група, някак мимоходом мина новината, че Марио Жардел си тръгна от България и няма да се връща повече. Било му студено у нас и се прибрал в къщи.

Така, футболистът, обявен за най-голямата звезда, идвала някога в България, записа по родните терени 7 мача, всички като резерва, отбеляза 1 гол и набързо отлетя към топлите страни.

Остана въпросът, какъв бе смисълът от привличането на пенсионирания голмайстор. Публиката ли напълни стадионите или моряците показаха фантастичен футбол? Разбира се, нито едното, нито другото.

Ако искаме само да се фукаме с големи имена, нищо чудно и Ривалдо да се появи скоро на родна земя. За последно той игра в Узбекистан, така че у нас ще е далеч по-близо до големия футбол. Ако го поканим с прилична оферта, едва ли ще откаже.

Лошото е, че в узбекистанския футбол не се забеляза някакво значимо израстване. В нашия, след гастрола на Жардел също. Ако искаме да вървим напред, вместо Ривалдо, по-добре да търсим новия Бербатов. Само че такъв никак, ама никак не се вижда на хоризонта.