Известна е репликата на футболните специалисти у нас: „Пълним „А“ група със знайни и незнайни чужденци, вместо да налагаме нашите юноши...“ Да, тази реплика до момента по-скоро се изпълваше със съдържание, но дали така е и сега? Всъщност, знайни или незнайни са чужденците в българския футбол? Нека направим кратък преглед по отбори и без това вчера затвори летният трансферен прозорец.

ЛЕВСКИ: Гара Дембеле прави фурор със синия екип. Двамата нови холандци Мюлдер и Грийн вече показаха класа, чакаме да видим в игра и третият - Слори.

ЦСКА: На фона на цялата криза, обхванала „червения“ гранд, все пак можем да отличим холандеца Грегъри Нелсън.. Сега идва от Славия и Раис Мболи, а защитникът Акуаро се превърна в голмайстор на отбора. Похвалите за останалите ще трябва да почакат.

ЛИТЕКС: Бразилецът Дока сега е контузен, но всички знаем класата му. Качествата на Нифлор и Том – също.

ЛОКОМОТИВ СФ: Ганаецът Дерек Асамоа вкара 4 гола до момента, избраха го за играч на миналия полусезон в отбора и отвсякъде погледнато е отличен футболист.

ЧЕРНОМОРЕЦ: Марсио Нуно обира суперлативите с вдъхновената си игра. Щом „акулите“ са първи във временното класиране, значи и останалите наемници вършат работа.

ЧЕРНО МОРЕ: Най-едрата чуждестранна риба в родни води се оказа наистина много едра и на килограми. Марио Жардел е най-голямото име по българските терени, но май вече е само в минало време.

ЛОКО ПД: Гара Дембеле си отиде, но Коко Динев взе Базил Де Карвальо.

Така че в последно време клубните мениджъри май уцелват по-точно ваксата на чуждестранните попълнения и редом с незнайните герои, в „А“ група вече ни радват и майстори, дошли зад граница.