Опорният полузащитник на Черно море Дани Георгиев, който е наказан за двубоя реванш от турнира за купата срещу Ботев говори в интервю за Дарик, както за шансовете на Черно море в Пловдив, така и за борбата на „Морето” в първата седмица.

Какво очакваш от предстоящия реванш за купата срещу Ботев?

„Труден мач, защото Ботев пред своя публика играе много добре. Навън като гости показват колебливи игри, но у дома играят силно, публиката доста им помага. Ще е доста труден мачът”.

Колко ви устройва това 0-0 от първия мач?

„И добре е, и зле. Един гол там може да обърне резултата в наша полза и напрежението да е в тях. От друга страна една победа за Ботев, дори и с един гол им гарантира, че те ще продължат напред. Шансовете са 50:50”.

Отборът ще е сериозно отслабен предвид твоето отсъствие и това на Бакари, ще се справят ли вашите заместници до толкова, до колкото да измъчите Ботев?

„Разбира се. В отбора има момчета, които да ни заместят. Не сме незаменими и очаквам да се представим силно”.

Използван си като опорен полузащитник, можеш ли да играеш като атакуващ полузащитник, какъвто е Георги Илиев?

„Играл съм, да. Пробвали са ме и на тази позиция. Мисля, че по – добре се чувствам като опорен халф. А и ако говорим за незаменими футболисти, Жоро Илиев е наистина един от тях. Като излезе той, няма алтернатива за него в отбора”.

Какво ти подсказва интуицията...имате ли шанс да останете в първата седмица след края и на втория етап от първенството и евентуално да се борите за нещо повече?

„Изобщо не си и помисляме, че можем да останем извън седмицата. Мачът с Берое се явява най-важен на този етап. Ще направим всичко възможно да го вземем.”

Как мислиш ще излезете от тази тежка серия, която ви предстои? Мачът с Берое е наистина много важен, тъй като този тим заедно с Локо Сф ви е пряк конкурент за първата седмица?

„Не са само Локо Сф  и Берое. На гъсто са отборите на 2-3 точки. Има още доста мачове, нищо не се знае. Не се знае дали някой друг отбор, който е по-напред да не се окаже по-назад в края. Да, серията е тежка пред нас, но такава беше и през първия етап, а взехме доста точки. Моите наблюдения сочат, че ние с по-силните отбори ние играем по-добре”.

Ако останете в първата седмица, смяташ ли,че ще имате по-сериозни амбиции през пролетта?

„Това ще стане ясно като видим точковия актив. Разликата до третото място е много малка. Още повече, че има още мачове до края на първенството, а след това и в седмицата всеки отбор ще играе по още два мача. В момента единствено Лудогорец са се откъснали, които са основен фаворит за титлата, никой не може да го оспори това. Литекс също се представят много добре, а от там нататък всичко може да се получи”.

Ако преодолеете Ботев за купата, смятате ли, че ще имате сили да играете на два фронта при този сгъстен цикъл? А и феновете, колкото и да са взискателни трябва да са наясно, че не ви е лесно и чувствате и умора вече...

„Да, феновете виждат и приемат за нормално, че на запад се играе в цикъл сряда събота. Но там възстановяването е друго, също правят ротации, а и не можем да не отбележим, че в България терените са просто отвратителни. В един мач на лош терен ти се чувстваш два пъти по-уморен, отколкото, ако играеш на хубав терен. И онзи ден видяхте на „Лаута”. За нашия терен казват, че е лош, но не мисля, че е най-лошият в А група. Има няколко други, които са в доста по-лошо състояние в момента. Защото всеки път, когато гостуващи отбори си тръгнат от „Тича” и сме ги победили, винаги теренът им е оправдание. Не мисля, че този път теренът е в такова окаяно състояние. ....Разбира се, че сме готови да играем на 2 фронта, ако преодолеем Ботев. Ние в никакъв случай не отиваме като обречени в Пловдив. Защо да сме обречени? На този етап не виждам да има отбор, който да ни е надиграл тотално. Поне не мога да се сетя за подобно нещо и със силните отбори”.