Старши треньорът на Черно море Георги Иванов - Гонзо даде интервю за Дарик радио преди последния си мач, начело на клуба от Варна.

Какво ти даде този престой в Левски и с какво Гонзо сега, който си тръгва от Черно море е по-различен от онзи Гонзо, който преди 2 години си тръгна от Левски?

-Нормално е, когато човек работи да се развива. След тази година и половина в Черно море научих доста неща. В Левски дори когато съм бил треньор, директор и футболист, винаги мотото е било да се атакува постоянно. Когато станах треньор на Левски имах идея само за нападателна игра и почти не обръщах внимание на защитата. В Черно море предвид и наличните футболисти, с които разполагах, разбрах, че трябва да се обръща сериозно внимание и на другата фаза на играта - тази в защита.

Ако зимата в Черно море не бяхте се разделили с 6-има играчи, ако бе запазено ядрото и допълнително бяха привлечени 2 футболисти на конкретни постове, каквото беше твоето желание, на кое място смяташ, че щеше да се намира отборът сега?

-Трябва да гадая, но при всички положения отборът щеше да е по-силен. Не мога да кажа на кое място щяхме да бъдем. При всички положения нямаше да загубим мача с Гоце Делчев. Ако бяха останали тези играчи, смятам, че нямаше да допуснем загубите, които инкасирахме у дома и нямаше да завършим наравно срещу ЦСКА и Литекс. Предпоставките бяха да играем по-добър футбол. Но привличането на Домовчийски и Димо Атанасов и тези, които останаха в отбора, направиха така, че да не се усеща толкова липсата на онези основни играчи, които си тръгнаха.

Каква е оценката ти за представянето на отбора под твое ръководство?

-Най-важното е, че успяхме да изградим един добър колектив. От първия ден казах на момчетата, че когато 11 души са готови да се бият на терена, много трудно някой може да ги победи. Те бяха задружни, както в съблекалнята, така и на терена и на тренировките. Спазваха всички мои указания. Не е случайно, че всеки един от тях израстна в своето развитие. Заслугата за това е изцяло тяхна.

Знам, че твоето желание е да продължиш да се развиваш като треньор, но в Левски се очертава да работиш като директор, мениджър. Няма ли да ти липсва треньорската дейност?

-Аз съм поел по един друг път в момента. Не мога да кажа какво ще се се случи след месец, два например, или в близкото бъдеще. Усилията са ми насочени да намеря добър треньор за Левски, който да има нужната класа, треньор, който клубът заслужава. Върху това съм се концентрирал. Имам вариант. Ако се получи, ще бъде добре за отбора. Ако не стане, трябва да търсим нов треньор, или ще трябва да вземаме допълнителни решения.