Старши треньорът на Черно море Георги Иванов заяви в интервю за Дарик и Гонг, че неговият тим трябва да играе на върха на възможностите си, за да се поздрави с победа над Левски в събота. Той не би се изненадал при евентуална победа над „сините”, защото целта пред „моряците” е да търсят успеха във всеки един двубой. Георги Божилов със сигурност пропуска мача, а със здравословни проблеми е Симеон Райков. Въпреки това Георги Иванов вярва, че крилото ще е на линия за домакинството в събота.

Ето какво сподели Георги Иванов:

- Има ли възможност Георги Божилов да играе в мача срещу Левски?

Георги Божилов е един от важните играчи за нашия отбор, но предвид това, че той тренира от 3-4 дни, мисля, че не е нормално и професионално да го пуснем да играе и то в мач с такъв заряд, какъвто е двубоят с Левски. Божилов няма да попадне в групата. Другият ни проблем е Райков, който е болен от два дни и ще преценяваме тепърва неговото състояние. Всички останали са готови и на линия за мача с Левски.

- Стефан Станчев, който също се възстановяваше ще попадне ли в групата?

Той тренира с отбора и при всички положения ще попадне в групата. Допълнително ще преценяваме дали ще вземе участие в мача.

- Ако участието на Райков е под въпрос и предвид факта, че Окоро е наказан, тогава се отварят сериозни проблеми пред теб за двата фланга...

Смятам, че той ще бъде здрав за мача, но всичко зависи и от това до колко ще му издържат физическите сили. Ние обаче вече свикнахме да играем без основни футболисти през целия полусезон.  Георги Илиев беше да пъти контузен по един месец, Божилов вече два месеца, Окоро дълго време бе контузен, Райков също липсваше два-три мача, но ние свикнахме да се справяме с тези проблеми. Въпреки проблемите за нас е важно да играем като отбор.

- Смяташ ли, че след победата над Литекс, Левски тръгна по правилния път и ви чака тежък мач в събота?

Не мога да кажа дали Левски тръгва по правилния път, но при всички положения е съставен от добри футболисти. При тях имаше психологически проблем най-вече от отпадането от евротурнирите и напрежението, което се създаде около отбора. Убеден съм,че Левски има много сериозен потенциал и всеки, който си помисли, че „сините” нямат нужната класа, ще сбърка. Познавам качествата на футболистите, зная какво можем да очакваме от тях. Трябва да играем на върха на нашите възможности, за да можем да ги победим.

- Ще остане ли изненадан Георги Иванов при победа над Левски в събота?

Напротив. Аз искам нашият отбор във всеки един мач да побеждава. Няма да правя изключение и за мача с Левски.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.