Крайният защитник на Черно море Михаил Венков разкри, че няма човек в отбора, който да очаква нещо различно от влизане в първата седмица на първенството. В интервю пред Гонг футболистът на „моряците“ разкри, че в основаната на доброто им представяне стоят колективът и себераздаването.

- Венков, ти си един от най-постоянните играчи на Черно море от началото на сезона. От години на „Тича” не са имали такъв класен ляв бек като теб. Опитът, който си натрупал, ли е в основата на добрите ти игри?

- Опитът е от значение, а и вече съм на сериозна възраст. Радващото за мен е, че отборът върви нагоре. Целта ни е първата седмица. На този етап вървим в правилната посока. Има още мачове, които предстои да изиграем и имаме още какво да подобрим. Нов отбор сме. Дойдохме доста нови футболисти. Надявам се да изпълним целите си и в седмицата да търсим нещо повече.

- Срещу водещите отбори играете стабилно, но защо сте по-колебливи срещу тимове от вашата черга, или по-слаби от вас?

- И ние това си говорим. Срещу водещите отбори играем добре, имаме хиксове като гости, победи у дома, а правим грешни стъпки срещу по-слаби отбори. Това е нашия минус. Взимаме си поуки. Надявам се от тук нататък да не допускаме повече такива грешки. Остават ни още три мача до края на годината, които се надявам да спечелим, да показваме по-добри игри и да дишаме по-спокойно в първата седмица.

- Кой според теб е най-добрият отбор в България в момента и яд ли те е, че не успяхте да спечелите 3-те точки в Разград?

- За всички е видно, че Лудогорец е най-класният тим. Играят добър футбол, заслужено са на първо място и в А група и в тази в Лига Европа. Мога само да ги поздравя. Имат страхотен отбор. Както се видя, обаче ги бихме тук и не загубихме в Разград. Ние също сме стойностен отбор, който се надявам да продължава да расте от мач на мач.

-12-13 играчи изнасяте основната тежест от мачовете, усещате ли вече умора от толкова много срещи?

- Да, форматът на първенството е нов. Насъбраха се мачове, натрупа се умора, но ние сме професионалисти. Трябва да играем. Във всеки един мач се стараем да играем на едно добро ниво. В някои срещи се получава, в други не. Така е във футбола и в спорта. Имаме добър колектив, което е най – важното. В отбора има 17-18 футболисти, всеки от който може в един момент да влезе и да помогне, както го е правил досега. Това е рецептата - колективът и себераздаването.

- Лично ти вярваш ли, че ще запазите място в Топ 7?

- Въобще и не си помисляме, че може да не сме в първата седмица. За мен това ще е едно огромно разочарование. Най-малкото имаме много добър отбор, колектив, организационно всичко е на ниво, така че не виждам друга алтернатива освен първата седмица”.

-Може ли да се говори за евентуално подценяване на Нефтохимик от ваша страна предвид финансовите проблеми в този клуб?

- Треньорът ни е предупредил. Нужна е пълна концентрация. Знаем какъв мач ни предстои. Аз съм наказан и го пропускам за 5-и жълт картон. Всеки един от моите съотборници ще се раздаде на 100 процента, защото знае важността на мача”.