Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов бе много доволен от успеха с 1:0 над Черно море като гост, макар че призна превъзходството на домакините след почивката.

„Радващо е, че успяхме да нарушим една традиция“, коментира специалистът по повод успеха, който се явява първи за пловдивчани на „Тича“ от 20 години насам. „Казах на футболистите, че им е писано да променят историята. Хубавото е, че успях да видя част от тях в каква кондиция са. И теренът беше доста тежък заради дъжда, това ни затрудни допълнително. И двата отбора се опитаха да играят футбол. През второто полувреме Черно море взе инициативата и беше по-настоятелния тим на терена. Тогава беше моментът да сме по-остри в атака, но не успяхме да реализираме ситуациите, които се отвориха за завършване. Доволни сме от победата, Черно море през последната година особено играе доста добре и трудно някои печели мачове във Варна.

„По-важно е до края да се опитаме да играем всеки мач за победа. Нито второто, нито третото място зависят от нас. Зависят от нашите противници, ако те губят, а ние печелим, естествено имаме някакви шансове. По-важно е за мен да видя всички играчи в какво състояние са, и

който е получавал по-малко шанс сега да получи шанс за изява, за да може избера най-добите футболисти, които ще започнат финалния мач за купата. Днес общо взето се справиха прилично като резултат, но искам малко повече увереност и контрол на мача," завърши Стоилов.