Черно море гостува на Левски в петък от 20 часа в двубой от 24-я кръг на А група, Втора шестица, а Дани Георгиев пожела да се получи добър мач. Срещата на 3-и април можете да проследите в Gong.bg, с картина в Gong Play, както и по телевизия Diema Sport и в ефира на Дарик радио.

- Дани, днес стават точно 7 месеца от операцията ти. Това ли е най-тежкият момент в кариерата ти и имал ли си друг подобен случай досега?

- Не, не е имало. Наистина това е най-тежкият период в кариерата ми. Преминах през много труден период. Радвам се, че най-тежкото мина и вече лека-полека мога да влизам да играя.

- Как се чувстваш в момента?

- С всяка изминала седмица се чувствам по-добре. Наистина няма как сега да съм в оптимална форма. Като вляза в мачовете, ще се види как съм. Изиграх вече идна контрола с дублиращия отбор и двустранна игра, която проведохме миналата събота. Не зная, дали ще играя в мача срещу Левски. Това ще прецени треньорът. Аз , ако съм в групата трябва вече всеки мач да съм готов да играя.

- Какъв мач очакваш да се получи утре, като се има предвид, че и двата тима имат за приоритет купата?

- Наистина и на нас, и на Левски 3 дни след този двубой ни предстоят наистина по-важните мачове за Купата. Това не означава, че отиваме просто да си изиграем мача. Левски е голям дразнител на „Герена”. Надявам се да се получи хубав двубой. Не мисля, че тези от нас които вземат участие в него ще се пазят за мача с Локомотив Пд. Ако можем да вземем 3-ите точки срещу Левски, защо да не го направим!?

- Как се чувстваше през цялото това време, докато се възстановяваше? При твоето отсъствие отборът играе в схема с трима в защита, с повече халфове и нападатели, което сега е добре дошло за теб, тъй като ти самият си полузащитник...

- Да, така е. Но от друга страна в тима ни има доста халфове и конкуренцията там е най-голяма. Схемата наистина е по-различна от това, което сме играли досега. Но при него и при предния му престой сме играли по различен начин-с ромб в средата и тогава схемата бе печеливша, защо и с тази да не е така? Отборът играе добре. Наистина в защита се оставят  свободни пространства, но за сметка на това в атака се създават повече ситуации.

- Ти ли си единственият футболист в момента от предния престой на Никола Спасов тук на „Тича” ?

- Аз и Мамуту Кулибали. Миро Манолов и Илко Пиргов вече не са при нас. Тогава бяха хубави години. Надявам се отборът отново да играе на европейска сцена.  В евротурнирите и трите години се представихме добре. Дано предстоят още такива подобни мачове за Черно море.

- Мнението ти за съперника ви на полуфинала на тунира за Купата на България Локомотив Пд? Финансовите проблеми при тях карат ли ви да сте по-спокойни за мачовете помежду ви?

- Не. Няма никакво успокоение. Напротив. Тези мачове са задължителни за нас. Всичко друго освен финал би било голям провал за отбора ни. В  Локомотив това напрежение няма да го има. Съперникът ни гледа да спаси лиценза си, да остане в А група. Това не означава, че ще дойдат във Варна, колкото да мине мача. Все пак това е полуфинал и залогът е финал. Очаквам и те да са мобилизирани.

- Не е тайна, че на „Лаута” Черно море играе трудно. Като се има предвид това, смяташ ли, че една минимална победа с 1-0 би ви била достатъчна преди реванша?

- По принцип за нас важното е да победим и това да стане без да допуснем гол, тъй като това е турнирен мач. Дали с 1-0, дали с 2-0, важното е след двата да сме победители.

- Как предполагаш ще се развият нещата в другата полуфинална двойка?

- Нямам представа. За Левски е ясно, че това са мачове, които могат да спасят сезона. Срещу тях обаче е Лудогорец, който е най-добрият отбор в България в последните няколко години, няма какво да се лъжем. Няма изявен фаворит за мен.

- Говорите ли с помежду си в съблекалнята за реалния шанс да играете в лига Европа?

- Разбира се, че си говорим. Все пак, ако отидем на финал, там мачът вече е един и всичко може да стане. Защо да не спечелим купата!? Няма да играем срещу Реал Мадрид. Все пак първо трябва да отстраним Локомотив.