Наставникът на Черно море Никола Спасов даде интервю за Гонг в навечерието на мача с Марек от втората шестица на шампионата. В него той разкри, че няма намерение да сменя схемата 3-4-3, която носи успех на отбора му този отбор. 

Двата тима се срещат от 15:30 часа на "Тича", като този двубой ще бъде излъчван директно по Diema Sport, на нашата платформа Gong Play, както и в ефира на "Дарик Радио". Ето и какво сподели Спасов:

- Смятате ли да дадете почивка на някои от футболистите в срещите непосредствено преди тези за Купата?

- При всички положения смятам да съхраня някои футболисти преди мачовете за купата. Това е ясно. В крайна сметка първенството е почти решено и изцяло се концентрираме върху Купата.

Във втората шестица смятам да давам възможност за повече игрово време на футболисти, които играха по-малко до сега. Това е нормално. Ще дам шанс и на някои момчета от дубъла, за които смятам, че имат бъдеще в отбора.

- Някакви цели в тази втора шестица бихте ли гонили, например 7-ото място?

- Не, в никакъв случай. Това не е водещо в случая за нас. Намираме се на едно комфортно място. Ще играем спокойно, но във всеки мач излизаме за победа. Заявявам го съвсем отговорно. Нито един отбор няма да подценяваме и искам във всички мачове да играем максимално, независимо в какъв вид излизаме.

- Смятате ли да продължите докрай с налаганата от вас схема на игра с трима в  защита, или смятате да я променяте в зависимост от съперника в някои мачове?

- За сега не мисля да я променям. Аз дори мисля да я усъвършенстваме по-скоро, отколкото да търсим някакви други варианти.

- Схемата на игра на Морето аз я чета като 3-4-3, но някои я виждат като 3-6-1. Нека разрешим и този спор! 

- Винаги е била 3-4-3 в повечето случаи. Понякога различни са нарежданията в средата на терена, но винаги сме с 4-има халфове и 3-има нападатели. Даже схемата ни отива много пъти и на 3-3-4. В тия варианти продължаваме да се движим.

- Схемата  я налагате с идеята да имате повече голови положения и по-голямо владеене на топката в средата на терена. Това ли е основната идея?

- Разбира се, че това ми е идеята. Искам да имаме предимство в средата на терена, да атакуваме повече и да пресираме противника по-далеч от вратата ни.

- Ще можете ли най-после да разчитате на всички налични играчи в мачовете за купата, тъй като досега винаги имахте контузени?

- В момента за моя радост всички вече тренират. Не мога да кажа, че всички са в добро състояние, но тренират. Става въпрос  за оперираните и трайно контузените. Във всеки един момент вече са готови да влизат да играят. Не сме в оптимално състояние в момента.

Причината е, че в началото на първенството контузии на наши играчи ни нарушиха баланса в играта. Не мога да повторя един и същ състав в два мача, което не ми харесва, но съм сигурен, че ще стане и това. Имаме време да го направим. И прекъсването следващата седмица ще ни помогне да се съберем и максимално да се подготвим за мачовете следващия месец.

- Орисан ли е Никола Спасов да играе в евротурнирите, ако се погледне предния ви престой на "Тича"? Много ли искате отново тимът на играе на европейска сцена?

- По принцип винаги съм бил оптимист. Винаги вярвам, че се случват хубави неща. Не съм си мислел, като дойдох в Черно море дали има шансове през първенство, или през купата. Сега сме близко до това да се случи. Ще направя всичко възможно това да се случи. Ако трябва да случи, ще се случи.