„Нито в един момент не съм изпитвал колебания за работата си до момента. Не съм имал намерение да си подавам оставката. Нямам и намерение да го правя. Няма да се поддам на 17-18 човека, които се опитват да манипулират общественото мнение плюс двама журналисти“, тези думи започна редовната пресконференция на наставника на Черно море Александър Станков.

„Убеден съм, че ще имаме резултати предвид работата, която върша. Критиките са може би и основателни, но има и доста преднамерени неща в пространството. Варна не е само от 19-20 човека, които подкрепят отбора. Нормално е да има недоволство от играта, но има неща, които са и абсолютно преднамерени”, каза още Станков.

Той говори и за предстоящия мач с Литекс в петък: „Готвим се нормално. Знаем, че ни предстои тежък двубой. Имаме проблеми. Бакари е с тежка контузия-скъсана предна кръстна връзка и му предстои оперативна намеса. Имаме и други леки травми. С хората, които имаме до момента и с млади футболисти, отиваме да играем мач, който е труден. Отивам в Ловеч за един позитивен резултат.“

„Нещата в отбора не вървят, когато липсват единоборства, агресия. Работим в този аспект. Когато отсъстват тези неща, не сме тим, който разиграва топката. Въпросът е да има стръв. Въпреки слабата игра срещу Марек, имахме 3 стопроцентови положения”, върна се отново към мача с Марек треньорът.

Той допълни, че Бакари ще отсъства поне 5-6 месеца след оперативната намеса. „Това е най-тежката травма във футбола. Най-вероятно ще бъде опериран в София. В петък ще има яснота, около евентуално ново попълнение. Тогава предстои разговор с ръководството“, добави още Сашо Станков.

„Имал съм и по-тежки програми от тази на Черно море. Никога не се предавам, не съм малодушие и не се отказвам лесно. След една победа нещата коренно ще се променят. Наистина програмата е много тежка. Рано или късно резултатите ще дойдат. Имаме нужда от 1 или 2 качествени попълнения“, коментира Станков на срещата с медиите.

„Матиа преживя тежко адаптацията у нас. Все още му имам вяра на този футболист. Чужденците трябва да се доказват. Ако другите са на 100 процента, той трябва да играе на 300 процента”, така коментира по повод новото попълнение Матиа Курьор Сашо Станков.