Крилото на Черно море Симеон Райков се разделя с тима от "Тича". Бързоногият футболист се разбра с ръководството на варненци да си тръгне, тъй като се нуждае от промяна. 

"Искам първо да благодаря на всички, с които работих в Черно море. Благодаря на ръководството за шанса, който ми дадоха и чудесното отношение, което имаха към мен. Надявам се да съм оправдал доверието. Благодаря на треньорския щаб и съотборниците ми, които са истински професионалисти и най-вече хора. Всички те ми помогнаха да се развия като футболист. Благодаря им за колектива, който и за миг не изчезна въпреки слабите резултати, които постигнахме през пролетта. Прекарах страхотен период в Черно море", каза Райков пред varnautre.bg. 

"Дойдох на "Тича" като профисионалист, а си тръгвам с Черно море в сърцето си. Никога няма да забравя онова, което преживях при триумфа с двете купи. Най-силното изживяване в кариерата ми на футболист. Щастлив съм, че оставам в историята на Черно море със спечелването на тези два трофея", категоричен бе техничарят.

На въпроса защо си тръгва от "Тича" след края на сезона, 26-годишния футболист заяви: "Мисля, че се нуждая от промяна. Това е причината да се разделим с Черно море. Искам да опитам късмета си в чужбина".

"Искрено желая на всички привърженици на Черно море още през следващия сезон да изживеят емоцията, както през 2015 година на стадиона в Бургас. Защото те го заслужават. Надявам се да съм оставил добри впечатления с представянето си за периода ми на "Тича". Ако е така, това ще е голяма награда за мен", завърши Симеон Райков.

Симеон Райков изигра 75 мача с фланелката на Черно море, в които отбеляза 21 гола.