Стотици фенове ще се сдобият с шалчета на любимия си футболен клуб Черно море. Инициативата е на варненец, който от 25 години живее и работи като лекар в Белгия, научи varnautre.bg.

Въпреки че отдавна е извън пределите на страната, Огнян Калинов нито за миг не е спрял да обича Черно море. Все още е запален фен на "моряците", чиито изяви редовно следи.

Идеята да подари шалчета му хрумнала наскоро и лекарят веднага предприел стъпки за реализацията й. На артикула са изобразени трите трофея, спечелени от варненци - този от 1925 година и историческите две купи на "моряците", завоювани през изминалата 2015 година. Първоначално поръчал 100 аксесоара, които са доставени във Варна, вече се раздават на феновете. Заради огромният интерес Калинов възнамерява да поръча допълнителни бройки.

Това не е първи подобен жест към привържениците от страна на реализиралия се в чужбина лекар. В началото на миналата година той дари фенове с ретро фланелки на първия шампион на България – Владислав по случай 90-годишнината от спечелването на първата Царска купа. Тогава бяха раздадени 200 фланелки.

Лекар дарява шалчета на Черно море

източник: Ивайло Борисов