Фен на Черно море, живущ в Белгия, дарява уникални фланелки на първия шампион на България по футбол - Владислав. На екипите са изписани имената на първенците от 1925 г., който ще бъда предоставени на наследниците на легендарния варненски клуб, донесли историческата шампионска титла на страната.

Френетичният привърженик на Морето д-р Огнян Калинов подчерта, че през онези времена фланелките са били без имена и номера, но за да се подчертае паметта на онези славни футболисти от варненския клуб Владислав, символично е поставено името и номера на всеки един играч.

Ако през 2015 се навършиха точно 90 години от спечелването на Царската купа от тима на Владислав, то през следващата, клубът отново има забележителен юбилей. На 3 април 2016 година ще се честват 100 години от основаването на легендарния и емблематичен за българския футбол клуб.

Както е известно, след 9 септември 1944 г., Владислав се обединява с "Тича" под името "Тича-Владислав 45". Фланелките с имената на Здравко Янакиев, Любен Митев, Петър Христов, Георги Георгиев, Борис Ставрев, Иван Булгаков, Андрей Иванов, Егон Терцета, Кръстьо Петров, Алекси Алексиев и Димитър Димитриев днес бяха донесени на стадион "Тича".