Сериозно предизвикателство отправи сборен аматьорски тим към треньорския щаб на Черно море и новата звезда Марио Жардел. Аматьорите в състав: Краси Николов-прессдиректор, Метин Мутлу-доктор на отбора, Виктор Бумбалов-кинезитерапевт, Марин Димов – рехабилитатор, Добри Атанасов-Дарик радио и Неделчо Жеков „Дел Боске”- шофьор на отбора, който ще влезе в ролята на треньор. Амаьорите отправиха оферта към изпълнителния директор на клуба Марин Маринов, който все още не е дал отговор. Домакин на „аматьорите” ще бъде Николай Пачков, който ще има грижата да вади топките от мрежата на професионалистите, както и от близката река, като за целта се е оборудвал с кепче. Те ще бъдат в
състав: Велизар Попов-играещ треньор с помощниците си Краси Колев, Радо Боянов и Милен Петков. По спешност в тима е привикан доказан голаджия-Марио Жардел. Отправена е оферта и към шефа на борда на директорите Ерджан Шабан.

За разлика от професионалистите, аматьорите не само, че вече се
снимаха за календар, но тренират „полуразово” и вече са избистрили тактиката, която се изразява в схема 3-1-1 с активни халфбекове. Козът на тима е докторът Метин Мутлу, който ще е забит като единствено острие на върха на атаката. Сериозният му ръст ще му позволява да сваля с глава високите топки към връхлитащия от втора позиция кинезитерапевт Виктор Бумбалов.
Играещият треньор на професионалистите Велизар Попов отново няма да изневери на себе си, като ще заложи на нестандартната схема 1-1-3.

Вратарят Краси Колев ще бъде натоварен с функцията и на централен и единствен защитник, което ще даде числено предимство на отбора в нападение.

Мачът е предвиден за петък по обяд на терена в Добринище. „Аматьорите” все още не са решили, дали да позволят след тази среща реванш на съперника.

Със съдействието на Party club Fantastico Beach, курортен комплекс Албена.