Привлеченият още през зимата в Черно море естонски полузащитник на Нарва Транс Данийл Ратников, който дълго време е пренебрегван от треньорския щаб на варненския тим за официалните мачове, може да се окаже, че е дочакал своя час.

22-годишният халф явно работи упорито на тренировки, за което атестат са изявите му в контролните срещи през миналата седмица. При загубата с 2:3 срещу Черноморец Поморие той бе сред най-добрите на терена, когато макар и само за едно полувреме асистира за гола на Жардел, сам отправи 2 опасни удара и се понрави доста с отиграванията си, като „залепна” на позицията зад нападателя.

В следващата контрола на юношите срещу Черноморец Балчик, в която също взе участие, той заби два гола за същото време игра. С поведението си на терена Ратников показва, че би паснал на агресивния стил на игра на Черно море, защото демонстрира борбеност и не се притеснява да влиза здраво в единоборствата. Мълчаливият естонец борави достатъчно добре и с левия и десния крак и импровизацията никак не му е чужда.

Ако продължава да се представя в същия дух и в следващите дни няма да е изненада, ако попадне в групата за мача срещу Славия, а и дори да вземе участие в него.