Черно море ще изиграе престижна контрола в Румъния по време на паузата за националните отбори, съобщава "Тема спорт". На 11 октомври варненци ще гостуват на Виторул в Констанца. Треньорът на "моряците" Илиан Илиев ще може да даде шанс на по-широк състав и да види в игра момчета, които по-рядко играят в българското първенство. 

"Едно от хубавите неща, които се случват след промените при нас за новия сезон, е налагането на млади момчета. Това е пътят и ние ще го следваме", коментира Илиан Илиев.

Виторул е един от най-силните отбори в румънския шампионат. Треньор е легендата Георге Хаджи, който основа клуба през 2009 година и само за десет лета го превърна във водещ фактор в Румъния.

Виторул стана шампион през 2017 година и в последните четири сезона е неизменно участник в евротурнирите. От началото на сезона в северната ни съседка са изминали 11 кръга, в които Виторул има шест победи, три равенства и две загуби. В последния кръг отборът загуби дербито с втория във временното класиране Университатя Крайова с 1:3.