След броени дни завършва есенният дял в българския клубен футбол. На Берое и Етър се пада честта да закрият тази първа част от шампионата, но битката за върха далеч не е между заралии и великотърновци.

Първенецът Лудогорец, основният претендент в последните години и вицешампион ЦСКА и изненадата на сезона Черно море са в люта борба за върха на таблицата.

Към момента „червените“ и „моряците“ са с еднакъв брой точки - 42, но столичният гранд има предимство по голова разлика (директният двубой завърши 1:1 на „Българска армия“). От друга страна разградчани са с 39 пункта, но и мач пасив срещу ЦСКА 1948.

Математически, възможните сценарии за лидер по време на паузата са няколко. Никой от тях обаче не включва възможност Лудогорец да води по точки, без да се гледат допълнителни показатели. Подобна привилегия биха имали само ЦСКА и Черно море, ако съответно единият тим сбърка, а другият победи.

За сегашния водач ЦСКА предстои последен мач на собствения стадион „Българска армия“ срещу директния конкурент Лудогорец на 10 декември, неделя. Ден по-рано Черно море също ще се радва на подкрепа от трибуните в домакинството на Славия, с което варненският тим може да окупира първата позиция.

Именно тези две срещи ще решат кой ще зимува на върха в класирането.

В новата ни анкета може да опитате да познаете кой ще води в класирането на efbet Лига по време на традиционно дългата зимна пауза.