Бъдещето на двама чужденци в състава на Черно море е неясно. Това са централният защитник Димитриос Хантакиас и халфът Жордао Кардосо. Двамата бяха резерви през по-голяма част от сезона и няма да е изненада, ако напуснат „Тича“.

По време на пандемията 25-годишният гръцки защитник призна, че иска да се завърне в родината си. Той разкри, че няколко клуба са проявили интерес към него, като сред тях е и Панатинайкос. През сезона Хантакиас изигра 22 шампионатни двубоя, като в тях отбеляза 1 гол – при домакинското равенство с Етър (1:1) на 27 юли миналата година.

Жордао така и не успя да оправдае очакванията. Той записа на сметката си 20 участия в елита. Само в 5 мача обаче 23-годишният португалец попадна в стартовата единайсеторка, а само в 2 от тях престоя на терена пълни 90 минути. Офанзивният играч така и не успя да реализира гол.

Засега на „Тича“ остават звездите на отбора – крилото Матиас Курьор, който се завърна в състава в началото на годината, и бразилецът Родриго Енрике (27 години).

Преди дни Черно море направи входящ трансфер – привлече халфа Стефан Велев, който е работил с Илиан Илиев в Берое и Левски. Треньорът обаче иска да подсили и фланговата мощ в състава, която бе ослабена след продажбата на Мартин Минчев в Спарта Прага. Най-вероятно за тази позиция Илиев ще привлече чуждестранен футболист. Няма да е изненада, ако варненци вземат и краен защитник. През следващата година треньорът ще продължи с линията по налагане на собствени юноши в състава.